Pravila uporabe barv v prostoru in namigi za kršenje le-teh

Barve so eden pomembnejših gradnikov oblikovanja prostora, tako na področju arhitekture kot notranje opreme. Barve imajo na človeka velik vpliv, k izboru popolnih barvnih odtenkov pa vodijo tako pravila likovne teorije kot osebno doživljanje vsakega posameznega uporabnika.

Kako se lotiti izbire popolnega barve in katera pravila barvne teorije lahko zaobideno s kreativnim izborom katerega izmed 10.000 odtenkov barve JUPOL Gold?

Pri oblikovanju prostora gre običajno za kombiniranje talnih oblog, pohištva, tekstilov ter dodatkov, vsi ti elementi pa se ponašajo vsak s svojim barvnim tonom. V primerjavi s pohištvom, ki so na trgu na voljo v omejenih barvnih različicah, daleč največ svobode pri izbiri popolne barvne nianse dopuščajo stene. Notranja stenska barva JUPOL Gold je namreč na voljo v več kot 10.000 barvnih odtenkih! Odtenki zajemajo celoten spekter barvnega kroga, variirajo tudi po kromatičnosti, niansiranje pa je mogoče po barvni karti JUB Favourite feelings, barvnih lestvicah RAL in NCS ter tudi z DIPI koncentrati.

 

Več nasvetov arhitektke in notranje oblikovalke Nine Štajner si lahko preberete v blogu Kitchy world.

 

 Viri inspiracijskih fotografij:

1. https://www.decor8blog.com/blog/2018/12/7/pqqxxs0fjzo6f07x3sxxgbc1uyngeq?format=amp

2. https://www.festenarchitecture.com/place-saint-george-1.html

3. http://thatscandinavianfeeling.com/inspiration/the-scandinavian-interior-colour-trends-of-2019-from-jotun-lady

4. https://trendland.com/jake-curtis-brilliant-interior-photography-1/

5. https://www.myhomestyle.site/home-decor/artyshow-shut-up-and-love-me-photo/

6. https://www.behance.net/barinovandrey

DECOR Beton look
DECOR Beton look
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si