JUB velja za najstarejšega proizvajalca zidnih barv v Sloveniji in v celotni regiji. Začetki proizvodnje mineralnih barv v Dolu pri Ljubljani, kjer je še danes sedež podjetja, segajo v leto 1875. Danes je JUB mednarodno podjetje, ki izvaža izdelke v več kot 30 držav po Evropi in svetu.

Skupino JUB sestavlja 12 podjetij v Sloveniji in Evropi. Krovno podjetje JUB d.o.o., s sedežem v Dolu pri Ljubljani, povezuje vse odvisne družbe v Sloveniji in tujini.

V Skupini JUB je zaposlenih okoli 800 ljudi, od tega več kot 470 v Sloveniji in 330 v odvisnih družbah v tujini. Imamo šest proizvodnih obratov,  tri v Sloveniji in tri v Srbiji. Na tuje trge izvozimo in prodamo več kot 75 odstotkov izdelkov pod lastno blagovno znamko.

S 1. junijem 2022 je Skupina JUB postala del Skupine Nippon Paint Holdings, ki ima sedež na Japonskem.

Skupina JUB v Sloveniji

V Sloveniji, natančneje v Dolu pri Ljubljani, se nahaja sedež Skupine JUB oziroma krovno podjetje, JUB d.o.o., ki na isti lokaciji stoji že od leta 1875. V Novi vasi imamo obrat za izdelavo EPS-a, na Vidmu pa obrat za praškasti program. Skupaj je zaposlenih 373 ljudi.

JUBHome d.o.o.

Podjetje JUBHome, energijsko varčne hiše, d.o.o., je locirana v Dolu pri Ljubljani, zaposluje pa sedem ljudi. Direktor JUB Home d.o.o., ki je bilo ustanovljeno leta 2015, je Aljaž Šterk. JUBHome je uveljavljena blagovna znamka Skupine JUB, ki ponuja energijsko varčne hiše v katerem koli standardu energijske varčnosti:  od varčne hiše, pasivne hiše do plus energijske hiše. Sistem JUBHome je plod lastnega razvoja in proizvodnje. Zasnova temelji na energijski varčnosti in učinkovitosti, čvrstosti gradnje, na hitri in enostavni izvedbi ter arhitekturni raznolikosti.

Spletna stran: https://jubhome.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/jubhome/

Youtube: https://www.youtube.com/@jubhome8487/

Plastik SI d.o.o.

Podjetje Plastik SI, proizvodnja plastičnih izdelkov, d.o.o., ima sedež na Kolodvorski 9, SI-5213 Kanal. Direktor podjetja s 95 zaposlenimi je Peter Peternel. Plastik SI d.o.o. je vodilni izdelovalec plastične embalaže za industrijske izdelke v Sloveniji. Od leta 2016 je Plastik SI d.o.o. član Skupine JUB.

Spletna stran: https://www.plastik.si/

Skupina JUB v tujini

V tujini imamo dve proizvodni podjetji in devet trgovskih podjetij, prisotni pa smo v različnih regijah po Evropi.

zemljevid skupine JUB

JUB d.o.o. Šimanovci

JUB d.o.o. Šimanovci je naše proizvodno podjetje v Srbiji. Ustanovljeno je bilo leta 2001 in ima sedež na Dositejeva br. 5, 22310 Šimanovci. V JUB d.o.o. Šimanovci je trenutno 178 zaposlenih. Direktor podjetja je Vladan Milovanović.

Spletna stran: https://www.jub.rs/

Facebook: https://www.facebook.com/JUBSerbia

Instagram: https://www.instagram.com/jubsrbija/

YouTube: https://www.youtube.com/@JUBSrbija

JUB Trgovina i promet, d.o.o. Zagreb

Glavna dejavnost JUB Trgovina i promet, d.o.o. Zagreb je trgovina z gradbenim materialom, barvami in laki. V podjetju je 34 zaposlenih, ustanovljeno je bilo leta 1992. Direktor podjetja je Siniša Soldić.

Spletna stran: https://www.jub.hr/

Facebook: https://www.facebook.com/jubhrvatska

Instagram: https://www.instagram.com/jub_hrvatska/

YouTube: https://www.youtube.com/@jubhrvatska7620

Trgovsko podjetje JUB d.o.o. Sarajevo, ki ima svoj sedež na naslovu Vlakovo 3, 71215 Blažuj, Bosna in Hercegovina je bilo ustanovljeno leta 1998 in zaposluje 22 oseb. Direktor je Elvir Čimpo.

Spletna stran: https://www.jub.ba/

Facebook: https://www.facebook.com/jub.bih

Instagram: https://www.instagram.com/jub_bih/

Youtube: https://www.youtube.com/@jubbih-bojemijenjajudom.5425

JUB Kft. je trgovsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno 1992. Podjetje deluje na dveh lokacijah, in sicer v Celldömölku, na naslovu Sági u. 218, 9500 Celldömölk ter v Törökbálintu, na naslovu Dulácska utca 1/c., 2045 Törökbálint na Madžarskem. Direktor JUB Kft. je Ladislav Feher in v podjetju je 29 zaposlenih.

Spletna stran: https://www.jub.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/jubkft/

Instagram: https://www.instagram.com/jubkft/

YouTube: https://www.youtube.com/@jubkft.1742

Trgovsko podjetje JUB a.s. Milevsko ima sedež v Milevskem, na naslovu Masarykova 265, 399 01 Milevsko na Češkem. Direktor je Petr Hroch, v podjetju je zaposlenih 28 oseb. Ustanovljeno je bilo 1991.

Spletna stran: https://www.jub.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/JUBCZ/

Instagram: https://www.instagram.com/jub_cz/

Youtube: https://www.youtube.com/@JUBCZ

JUB ima od leta 2006 svoje trgovsko podjetje tudi v Severni Makedoniji, in sicer v Skopju, Bul. Jane Sandanski br. 79/a/3, 1000 Skopje, Republika Severna Makedonija. V podjetju so zaposlene tri oseb, direktor pa je Robert Gjorgjioski.

Spletna stran: https://www.jub.com.mk/

Facebook: https://www.facebook.com/jubmakedonija/

Instagram: https://www.instagram.com/jubmakedonija/

YouTube: https://www.youtube.com/@jubmacedonia3427

 

Na Kosovu, natančneje v Prištini, na naslovu ISUF SOKOLI  Nr.48 – H1 (MATI 1), 10 000 Priština, Kosovo, je sedež podjetja JUB Kosova, Sh.p.k, čigar direktor je Visar Tabaku. Podjetje ima pet zaposlenih, ustanovljeno pa je bilo leta 2008.

Spletna stran: https://www.jubkosova.com/

Facebook: https://www.facebook.com/JUBKosovaPage/

Youtube: https://www.youtube.com/@jubkosova712

Plastik INS d.o.o. je proizvodno podjetje v Srbiji, na naslovu Save Kovačevića bb, 22320 Inđija. Direktor je Peter Peternel, zaposlenih pa je 26 oseb. Od leta 2016 je Plastik INS d.o.o. član Skupine JUB.

Spletna stran: https://www.plastik.rs/

Instagram: https://www.instagram.com/plastik_ins/

V Romuniji imamo trgovsko podjetje od leta 2014 v mestu Oradea, natančneje na naslovu Calea Clujului nr. 207/E street, 410553 street code, Bihor County, RO-410 Oradea. Direktor je Adrian Derban, zaposlene pa so tri osebe.

Spletna stran: https://www.jub.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/jubromania.ro

Youtube: https://www.youtube.com/@jubromania2964

Instagram: https://www.instagram.com/jubromania/