Kako beremo barvno karto?

Naša barvna karta ima pomenljivo ime, ki v prevodu pomeni: »Vsi odtenki vaših najljubših občutkov« in nudi preko 600 najlepših odtenkov. Naredili smo jo, da nas bo navdihovala in pomagala pri pravilni izbiri odtenkov, ne glede na površino ki jo želimo obarvati, v želji, da se bomo v družbi izbranih odtenkov vedno dobro počutili. Je plod večletnih raziskav in razvoja koloristike ter spremljanja barvnih trendov v arhitekturi in notranjem dizajnu.

PROFI_CLUB_BK_JUMIX

Kako beremo barvno karto "JUB Favourite feelings"?

Dostopnost želenega odtenka v izbranem materialu preverimo v preglednici na začetku barvne karte:

kako beremo barvno karto

Primernost izbranega odtenka za vgradnjo v eksterierju označuje simbol »hiška«:

Dovoljena vgradnja na celotni fasadni površini objekta
simbol hiška barvna karta Dovoljena vgradnja na celotni fasadni površini objekta, vendar dobavljivo v izbranih materialih
simbol prazna hiška Odtenki z vrednostjo Y<25. Dovoljena vgradnja le na določenih vrstah in velikostih fasadnih površin v izbranih materialih in sistemih*
prazna hiška zvezdica simbol Odtenki z vrednostjo Y<25. Dovoljena vgradnja le na določenih vrstah in velikostih zunanjih površin**

 

*Izbrani materiali (npr. Unixil Cool, Revitalcolor AG Cool) in sistemi (npr. JUBIZOL Strong) prenesejo nekatere odtenke z nižjim Y. Pred odločitvijo glede odtenka obvezno preverimo tehnično dokumentacijo sistema, ki ga vgrajujemo.

** Dovoljena velikost in vrsta površin je odvisna od velikosti objekta, lege objekta, vrste izolacije oz. tipa toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL. Podrobne informacije najdete v tehnični dokumentaciji ali pa se pred naročilom posvetujte z JUB Tehnično-informativno službo.

V barvni karti so prikazani tudi drugi materiali, ki jih je mogoče zmešati v poljubne odtenke, ali pa so na voljo v številnih že pripravljenih odtenkih:

  • kulirplasti za zaščito in dekoracijo podzidkov,
  • izdelki za kovinske površine,
  • lazure za les.,
  • prekrivni premazi za les,
  • izdelki za betonske površine,
  • izdelki za dekorativno obdelavo površin.

 

Za pomoč pri izbiri ustreznega materiala in/ali odtenka se lahko obrnete tudi na naše svetovalce in arhitekte v JUB-ovem razstavnem in prodajnem salonu v Dolu pri Ljubljani. 

Oglejte si odtenke po barvni karti JUB Favourite feelings.

blop

Sorodne vsebine