Potrebujete pomoč pri izbiri pravega odtenka?

Pri izbiri odtenka si lahko pomagate z dodatki v novi barvni karti JUB "Favourite feelings", deloma pa tudi v barvni karti JUB "barve in ometi".

Oglejte si video predstavitev barvne karte.

  • Listič s prikazom sobe prikazuje kako se izbrani odtenek vklaplja v prostor. Barvni odtenek  izbiramo glede na namembnost, velikost in osvetljenost prostora. Nekatere barve nam dajejo občutek topline (rumena, rdeča, oranžna…), nekatere svežine (modra, zelena).

  • Listič s hiškami nam pomaga pri izbiri primernega barvnega odtenka za fasado. Pri izbiri barvnega odtenka za fasado moramo biti pozorni na arhitekturo stavbe in okolico. V splošnem so primernejši bolj pastelni odtenki. Intenzivnejši odtenki so primerni izključno za manjše površine, dekorativne pasove in druge detajle. 

  • Barvna lističa toplo-hladno nam olajšata predstavo, kako se izbran odtenek vklopi v spekter toplih/hladnih odtenkov. Če prevladuje v prostoru ali na fasadi hladna barva, jo lahko uravnotežimo z dodajanjem tople barve in obratno.

  • Lističa z granulacijo prikazujeta vpliv podlage na videz barvnega odtenka. Odtenek na gladki podlagi deluje svetlejši kot na hrapavi podlagi. Pri ometih z večjo granulacijo priporočamo izbiro nekoliko svetlejšega odtenka od želenega.

  
  • Barvna lističa s prikazi različnih sijajev prikazujeta, kako je videz odtenka odvisen tudi od izbranega materiala. Material z visokim sijajem deluje svetleje kot material, ki je popolnoma (»mrtvo«) mat.

Za pomoč pri izbiri ustreznega odtenka se lahko obrnete tudi na naše svetovalce in arhitekte v JUB- ovem razstavnem in prodajnem salonu v Dolu pri Ljubljani. Vabljeni! 

Oglejte si odtenke po barvni karti JUB Favourite feelings.

Predstavitev barvne karte JUB Favourite feelings
Predstavitev barvne karte JUB Favourite feelings
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si