Sanjska marelica – Apricot Dream – je JUB-ova Barva leta 2024

Marelični odtenek »Apricot Dream 370C«, je JUB-ova Barva leta 2024. Nosi zgodbo nostalgije, čustveno pa jo doživljamo s prijetnimi in melanholičnimi spomini na preteklost, pomešanimi z občutki topline, ljubezni, zadovoljstva in hrepenenja. S »Sanjsko marelico« že šesto leto zapored napovedujemo najnovejše modne barvne trende, ki tokrat stare umetnine ohranja v njenih modernejših različicah ter nekoč popularno marelico vnovič postavlja na sam vrh med barvami.

Barva leta 2024 nas vrača v 90. leta, ko so prevladovali marelični interierji, prefinjene marelične posteljnine, blazine, zavese, tapete, tepihi in prav takšne fasade. V letošnjem letu se vračajo, tokrat v svojih modernejših različicah. V tej barvi bodo popestrili prostor in nam z izbranimi dekorativnimi elementi vzbujali prijetne spomine na čase, ki se jih spominjamo z nostalgijo.

»Vsak od nas si lahko z izborom barve leta »Apricot Dream 370C« ponovno vzbudi spomine na dni, ko smo se pogosteje družili ter imeli več časa za družino in prijatelje, ko smo jedli doma pripravljene jedi in uživali v sezonski hrani, kupovali kakovostnejše izdelke in tako trošili manj,« zgodbo Barve leta 2024 predstavi Nastja Iskra, JUB-ova specialistka za oblikovanje prostora.

Marelična, nekdaj izjemno priljubljena v modni industriji, pa tudi v notranjem oblikovanju, nam tako za leto 2024 ponuja poetično in sugestivno inspiracijo za oblikovanje ambientov. Vse to ob domiselni in koristni uporabi kakovostnih materialov in opreme, zlasti pohištva, stenskih oblog in dekorativnih elementov. Prefinjene odtenke bomo opazili tudi na pročeljih hiš ali izbranih elementih na fasadah. JUB-ova barva leta 2024 – Sanjska marelica (Apricot Dream) – slikovito označuje nekaj lepega in nežnega ter odraža željo po vračanju k preprostejšim časom, ko je bilo naše vsakdanje življenje bistveno bolj umirjeno. Ti spomini skozi oblikovanje sodobnih prostorov obenem spodbujajo še izbiro trajnostnih in kakovostnih izdelkov, ki jih barva in z njo povezane teme prinašajo v naš prostor.

»Z barvo marelice bomo stenskim površinam v naših bivalnih prostorih dodali mehkobo, spokojnost in prijetnost, ki bo imela ugoden vpliv na naše počutje,« Barvo leta 2024 v prostor postavi arhitektka Nastja Iskra. Nadaljuje, da ima pri oblikovanju notranjih prostorov ključen pomen tudi barva pohištva, saj vpliva na celoten videz in vzdušje. Ob tem je potreben skrben premislek o kombinacijah barv, da se bodo harmonično ujemale ter intimno in s toplino dopolnjevale z barvno shemo celotnega prostora, odtenkih na stenah, tleh, stropih in drugih elementih.

JUB Barva leta 2024
blop

Sorodne vsebine