Pomoč družini, ki je zaradi požara ostala brez doma

V Prekmurju je 8. in 9. aprila potekala dvodnevna humanitarna akcija slikopleskarjev, ki so v okviru Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota ponovno združili moči ter družini, ki ji je lani požar popolnoma uničil hišo in gospodarsko poslopje, pomagali pri gradnji novega doma. Z našo donacijo JUPOL barv so slikopleskarji prepleskali notranje bivalne prostore v skupni površini 600 m². Da pa bi objekt dobil še lepo novo zunanjo podobo, so z našimi materiali izvedli tudi potrebna fasaderska dela. S tem smo vsi sodelujoči želeli izkazati solidarnost in složnost za podporo družini v stiski, ki je čez noč ostala brez svojega doma.  

Pomoč družini iz Prekmurja

Vodja projekta Štefan Pintarič, predsednik regijske sekcije slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev Pomurja, je ob tej priložnosti povedal: »Člani sekcije, ki delujemo v okviru OOZ Murska Sobota, smo se tudi letos skupaj dela lotili profesionalno in organizirano, da bi družini v stiski čim prej zagotovili bivanje v novem objektu. Veseli smo, da nas je v naših humanitarnih prizadevanjih s svojimi kakovostnimi izdelki znova podprla družba JUB, saj nam je za potrebe finalne obnove notranjih in zunanjih površin zagotovila vse potrebne materiale. S čutom za dobrodelnost in svojo srčnostjo vsi vpleteni v ta projekt dokazujemo, da lahko z združenimi močmi premostimo marsikatero hudo stisko ljudi, ki so tokrat zaradi požara izgubili vse ter ostali brez svojega doma.»

pomoč družini iz prekmurja
pomoč družini iz prekmurja

Družini Horvat je v okviru OOZ Murska Sobota na pomoč humanitarno priskočilo 9 priznanih slikopleskarskih podjetij: Malar PI-ŠT iz Černelavcev, Slikopleskarstvo Dule, Dušan Barber iz Murskih Črncev, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Hozjan, Silvo Hozjan iz Gančanov, Slikopleskarstvo Simon Juričinec iz Murske Sobote, Slikopleskarstvo Kiki, Kristjan Kuzma iz Lipovcev, Slikopleskarstvo Karel Kuzmič iz Gornjih Slaveč, Merica iz Murske Sobote, Pleskarstvo Valentina Novak iz Beltincev in Slikopleskarstvo Pero, Peter Šalamon iz Svetega Jurija.

pomoč družini iz prekmurja
pomoč družini iz prekmurja
blop

Sorodne vsebine