Jesenske barve v interierju

Arhitektka Nina Štajner pravi, da se to jesen v ospredje znova vračajo bolj bogate barve. "JESENSKI TRENDI navdušujejo z dramatičnimi, globokimi, rjasto oranžnimi, vinsko rdečimi in gorčično rumenimi toni, ki naredijo prostor prijetno topel."

Jesen se nezadržno približuje, z njo pa izgovor za stilsko osvežitev doma in nova napoved barvnih trendov, ki je letos nepričakovano dramatična. Barve prihajajoče sezone osupnejo s svojo toplino, samozavestjo, udobnostjo in dekadentnostjo, v dom pa jih je naenostavneje vnesti z svežim slojem barve

Trendi na področju notranje opreme se spreminjajo relativno hitro, letos pa so se po nekaj sezonah barvno skope skandinavske estetike v ospredje ponovno vrnile bolj bogate barve

Letošnja jeseska barvna napoved navdušuje z dramatičnimi globokimi rjasto oranžnimi, vinsko rdečimi in gorčično rumenimi toni, ki prostor otoplijo ter vanj vnesejo nekoliko decadence. Na barvni karti JUB favourite feelings je dotične odtenke mogoče najti pod imeni Beauty, Love, Wisdom in Passion. 

Pričujoči topli barvni toni spominjajo na boemska sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, moden pridih pa prostoru dodajo sodobne kombinacije tekstur. 

Opaziti je mogoče mehke naravne kože, glamurozni žamet, globoko tkane tapiserije in robusen les. Celo pregovorno hladna tekstura kovine je trenutno bolj modna v topli različici. Trendi kovinski teksturi medenina in baker se namreč ponašata z aktualnimi toplimi toni. Metalik teksture je s pomočjo prekrivne zidne barve Decor Glamur ustvariti tudi na steni. 

Pri izbranih odtenkih gre za klasične tople tone, ki poosebljajo domačnost, optimizem, življenjsko energijo in veselje, vsekakor pa aplikacija tako mogočnih tonov zahteva samozavestnega uporabnika. 

Topli toni se v modnih interierjih pojavljajo takov  večjih količinah v vlogi stenskih obdelav in fasadnih barv, manj predani uporabniki pa se lahko odločajo za manjše dekorativne poudarke kot so umetniška dela in hišni tekstil. 

Rdeča, oranžna in rumena barva se lepo podajo k nevtralnim bež ali rjavim odtenkom, zelo lepo pa zaživijo tudi v kombinaciji s črno belo barvno shemo ali hladnimi sivimi toni. 

Več zanimivh vsebin arhitektke Nine štajner lahko najdete na njenem blogu Kitchy World.

 

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si