JUB s podporo kolesarjem na dobrodelni poti okrog Slovenije

JUB se je tudi v letošnjem letu pridružil tradicionalnemu vseslovenskemu humanitarnemu kolesarskemu dogodku Dobrodelno okrog Slovenije (DOS), s katerim njegov pobudnik, znani ultra kolesar iz okolice Krškega Dami Zupi skupaj s svojimi podporniki in somišljeniki ponovno zbira sredstva za dober namen – nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Letos bo ta dogodek, ki ga koordinira Slovenska karitas, potekal že peto leto po vrsti, tokrat pod sloganom »Pot za srečo otrok«. Od torka, 7. maja, pa do sobote, 11. maja, bodo tako kolesarji prevozili 1225
kilometrov dolgo pot okoli Slovenije, na njej pa se jim lahko kot kolesarski navdušenec pridružite tudi vi in z njimi prekolesarite del poti. Humanitarni dogodek DOS že več let podpira tudi družba JUB, ki ima med svojimi zaposlenimi veliko ljubiteljev tega lepega, a izredno zahtevnega športa, saj tudi rekreativno kolesarjenje terja veliko vzdržljivosti in dobre telesne pripravljenosti.

Tudi letošnja trasa je razdeljena na pet dni in pet etap. Prva bo potekala od Novega mesta do Strunjana, druga pa iz obale do Kobarida. Tretji dan bodo kolesarji pedala vrteli vse do Velenja, četrti dan pa še do Moravskih Toplic. Zadnja, peta etapa, se bo končala v Novem mestu, in sicer na velodromu Češča vas. Sredstva za nakup koles za otroke bodo zbirali na poti s prispevki kolesarjev, ki se jim bodo pridružili v posamezni etapi (v višini 10 evrov), ter z SMS sporočili tistih, ki bodo spremljali prenos v živo pred ekrani (za donacijo je ključna beseda ZAkolo5 na 1919). Večje donacije je mogoče nakazati na račun Slovenske Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 905, Namen: ZA KOLO). Tudi v JUB-u vse zainteresirane vabimo, da se dobrodelnim zanesenjakom pridružite na cestnem kolesarjenju ali pa spremljajte kolesarje v živo prek spletne strani www.dos.si.

blop

Sorodne vsebine