Z JUBINI na vrh Slovenije

Po 34 letih JUB s svojimi barvami osvežil Triglavski dom na Kredarici 

Sporočilo za javnost       

Dol pri Ljubljani, 9. julija 2018 – Družba JUB, ki je z izvedbo prenove celotne fasade in notranjih prostorov koče na Kredarici začela v soboto, 7. julija, je že v nedeljo zvečer zaključila z barvanjem te naše najvišje planinske postojanke, ki je bila nazadnje generalno obnovljena leta 1984. Kljub nekoliko muhastemu vremenu je ekipa 18 zaposlenih iz JUB-a, v kateri so bila tudi tri dekleta, ter 5 alpinistov, ki jih je za delo na višini angažiral upravljavec doma Planinsko društvo Ljubljana – Matica, z dvema nanosoma barve iz družine JUBIN uspela prebarvati preko 700 kvadratnih metrov lesenih površin na fasadi koče, v notranjosti pa preko 600 kvadratnih metrov zidnih površin, kar vključuje 16 sob in vse hodnike,  vhod, jedilnico in recepcijo. Oskrbnik doma Herman Uranič je rezultatov barvite prenove neizmerno vesel, vrednost projekta pa po ocenah znaša okoli 20.000 evrov. 
 
JUB, ki je najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji, je doslej poskrbel za barvito prenovo številnih javnih objektov, kot so bolnišnice, porodnišnice, šole in vrtci, svojo družbeno odgovornost pa skladno s svojo dolgoletno tradicijo izkazuje tudi s podporo številnim drugim projektom, ki jih v javno dobro izvajajo raznolika društva, nevladne organizacije ali skupine posameznikov. Letos je pobuda za prenovo Triglavskega doma na Kredarici, ki s svojimi kapacitetami nudi zavetje 300 obiskovalcem,  prišla prav iz vrst njihovih zaposlenih, ljubiteljev gora, pohodništva in planinarjenja, ki pogosto obiskujejo tudi to našo najvišjo planinsko kočo.  
 
Kljub temu, da je delo na višini 2515 metrov izjemno zahtevno in vključuje precej organizacijskih priprav in natančno logistiko, so odločitev sprejeli v aprilu ter tako za kočo na Kredarici do konca junija v akciji Z JUBINI na vrh Slovenije skupaj s svojimi kupci zagotovili potrebne količine barv iz družine JUBIN in družine JUPOL. Pri delu so prostovoljci porabili tudi več kot 1.500 metrov zaščitnih trakov, različnega orodja ter čopičev, ki sta jih za projekt prispevala podjetje Z&Z ter Žima. 
 
Fotografije in video posnetke, kako je potekala prenova, si lahko ogledate tudi na FB strani JUB Slovenija, na JUB-ovem YT kanalu 

 

Triglavski dom na Kredarici bomo začeli barvati to soboto 

Z barvito prenovo zunanjega pročelja in notranjih prostorov Triglavskega doma na Kredarici bomo v JUB-u začeli to soboto, 7. julija, dela pa bodo potekala od jutra do večera in bodo zaključena predvidoma v ponedeljek, 9. julija. Po posvetu s predstavniki Planinskega društva Ljubljana – Matica, ki kočo na Kredarici upravlja, ter po najnovejših podatkih Agencije RS za okolje, da bo vreme šele od sobote dalje ugodno za izvedbo pleskarskih del, bo tako 20 zaposlenih iz družbe JUB v okviru akcije Z JUBINI na vrh Slovenije v treh dneh prenovilo okoli 800 kvadratnih metrov lesenih in drugih zidnih površin. To bo zagotovo razveselilo zlasti tiste obiskovalce gora, ki se bodo že na samem začetku planinske sezone odpravili na to našo najvišjo planinsko postojanko, ki ni bila generalno prenovljena že od leta 1984. Vse ljubitelje gora organizatorja vabita, da obnovitvena dela od sobote do ponedeljka redno spremljajo na FB strani JUB Slovenija, na JUB-ovem YT kanalu ter preko spletnih strani www.jub.si in www.pd-ljmatica.si.  

 

 

 

 

Zaradi današnjih slabih vremenskih razmer naj bi obnovitvena pleskarska dela v Triglavskem domu na Kredarici stekla šele prihodnji  teden 

Sporočilo za javnost                    

Dol pri Ljubljani, 29. junija 2018 – Danes so v zgodnjih jutranjih urah iz Planinskega društva Ljubljana – Matica sporočili, da so vremenske razmere za načrtovano obnovo koče na Kredarici, ki naj bi jo v naslednjih treh dneh izvedli zaposleni iz družbe JUB, izjemno neugodne, tako da je onemogočen tudi helikopterski prevoz potrebnega materiala in orodij na Kredarico. V okviru akcije Z JUBINI na vrh Slovenije bo tako barvita prenova zunanjega pročelja in notranjih prostorov Triglavskega doma stekla naslednji petek, 6. julija, dela pa naj bi bila po predvidevanjih zaključena v nedeljo, 8. julija. 

Upamo, da bodo vremenski pogoji prihodnji teden bistveno boljši in bodo omogočili načrtovano izvedbo del. 

 

Dvajset zaposlenih iz družbe JUB bo že ta petek, 29. junija, z barvami in premazi začelo prenavljati Triglavski dom na Kredarici. Letošnja akcija z JUBINI na vrh Slovenije, ki se je s ciljem obnove naše najvišje planinske koče začela sredi maja, poteka v sodelovanju s Planinskim društvom Ljubljana – Matica, ki dom tudi upravlja. V JUB-u ocenjujemo, da bo potrebno prenoviti več kot 800 kvadratnih metrov zunanjih in notranjih lesenih ter zidnih površin, s pleskarskimi obnovitvenimi deli pa želimo pohiteti prav zaradi planinske sezone, ki se je pravkar začela. Ljubitelji planin bodo tako ob čudovitih razgledih na Julijske Alpe deležni tudi večjega udobja v prenovljeni planinski postojanki, ki lahko hkrati nudi zavetje kar 300 obiskovalcem, saj je ta po dobrih treh desetletjih že nujno potrebna temeljite prenove.   

JUB je za prenovo lesenih površin Triglavskega doma na Kredarici s pomočjo svojih kupcev zagotovil potrebne premaze iz družine JUBIN, za zidne površine pa preskrbel še barve iz družine JUPOL, vključno z emulzijami, izravnalnimi masami in izdelki za sanacijo plesni. Barvita osvežitev zunanjih in notranjih površin v koči, ki jo bodo izvajali zaposleni v JUB-u, naj bi bila končana v treh dneh. Tomaž Willenpart, predsednik uprave Planinskega društva Ljubljana – Matica, ki se prenove koče izjemno veseli, sporoča, da bodo poskrbeli tudi za prevoz vseh potrebnih premazov, barv ter drugega potrebnega orodja na Kredarico. 

Vsi ljubitelji gora, zlasti pa tisti, ki so ob nakupu enega od izdelkov JUBIN v juniju lonček barve prispevali za prenovo na Kredarici, lahko akcijo prenove aktivno spremljate tudi na FB strani JUB Slovenija ter na JUB-ovem YT kanalu, kjer bodo zainteresirani javnosti čez ves vikend na voljo tudi številni video posnetki s predstavitvami, kako dela na 2515 metrov visoki koči napredujejo. Obveščanje bo potekalo tudi preko medijev, spletne strani www.pd-ljmatica.si in ostalih družbenih omrežij, podatke o vremenskih razmerah ter panoramski ogled pa ponuja spletna kamera s Kredarice.

 

 

Z JUBINI na vrh Slovenije
Z JUBINI na vrh Slovenije
 Jubovci gremo na Kredarico 1. del
Jubovci gremo na Kredarico 1. del
Jubovci gremo na Kredarico 2. del
Jubovci gremo na Kredarico 2. del
Predstavitev akcije na Kredarici
Predstavitev akcije na Kredarici
Modre besede mojstra iz JUB-a
Modre besede mojstra iz JUB-a
JUBovci so v akciji. Delo poteka hitro in učinkovito
JUBovci so v akciji. Delo poteka hitro in učinkovito
S polno paro naprej!
S polno paro naprej!
Zaključek nedeljskega popoldneva
Zaključek nedeljskega popoldneva
Vtisi JUBovcev ob zaključku Z JUBINI na vrh Slovenije!
Vtisi JUBovcev ob zaključku Z JUBINI na vrh Slovenije!
Vtisi JUBovcev II
Vtisi JUBovcev II
Vtisi JUBovcev III
Vtisi JUBovcev III
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si