Zaščita betona

Vodič po izdelkih za betonske površine

Beton velja za najbolj pogosto uporabljen material v gradbeništvu. Uporablja se pri gradnji cestne in vodne infrastrukture pa tudi pri gradnji stanovanjskih zgradb. K razširjeni uporabi so pripomogle njegove dobre lastnosti kot so dolga življenjska doba, dobre fizi­kalne in mehanske lastnosti in lahka obdelovalnost.

V sodobni arhitekturi je beton zelo priljubljen tudi kot zaključni sloj, saj deluje zelo estetsko, na voljo pa je v različnih oblikah, z različno strukturo in v različnih barvah. Če želimo, da beton trajno ohrani svojo funkcionalnost in videz, potrebuje ustrezno zaščito in nego.

Mnoge betonske površine začnejo s časom kazati vidne znake propadanja, ki je lahko posledica izdelave, načina vgradnje in zorenja betona ali obremenitev iz okolice.

Pravilna struktura in vgradnja lahko v veliki meri preprečita poškodbe betona. S pomočjo ustreznih materialov za zaščito in sanacijo betonskih površin le-te dodatno zaščitimo.

V ponudbi JUB-a je več rešitev za zaščito betonskih površin, najbolj prepoznaven premaz pa je zagotovo TAKRIL.

Zaščita betonskih površin
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si