Sodelovali smo pri energetski prenovi Viške hiške

V Ljubljani so na Cesti Dolomitskega odreda na Viču slovesno predstavili projekt energetske prenove Viške hiške, objekta Slovenske filantropije. Udeleženci so si na srečanju lahko ogledali notranjo in zunanjo ureditev objekta, pri kateri smo s svojimi toplotnoizolacijskimi sistemi JUBIZOL sodelovali tudi mi. Viška hiška je s celovito energetsko sanacijo z letošnjim aprilom tako postala zgledni primer dobre prakse trajnostne gradnje in je zainteresirani javnosti na voljo tudi za oglede.

  

Viška hiška, katere prenova se je začela že v letu 2013 in je omogočala vselitev zaposlenim v letu 2017, danes dnevno sprejme tudi do 100 obiskovalcev in se ponaša z novim, varčnim sistemom upravljanja z energijo. Družbeno odgovorni projekt so v sodelovanju z MOL in podjetjem Borzen, ki na trgu deluje kot operater z električno energijo, v Slovenski filantropiji lahko v celoti izpeljali s pomočjo podjetij podpornikov in trajnostnimi materiali, ki zagotavljajo učinkovito rabo energije. Med sodelujočimi smo bili tudi mi, ki smo s svojim dovršenim, funkcionalnim in estetskim fasadnim sistemom JUBIZOL objektu zagotovili učinkovito in dolgotrajno zaščito, ki je ob izpolnjevanju visokih energetskih zahtev ključna za zagotavljanje večjega bivalnega udobja uporabnikov.

    

Pri projektu je Slovenska filantropija v okviru študijskih programov sodelovala še s Fakulteto za arhitekturo, po enakem modelu pa začenja sodelovanje še z Biotehniško fakulteto v Ljubljani, saj bodo študentje v tem in naslednjem študijskem letu pod mentorstvom krajinske arhitektke Ane Kučan naredili načrt in uredili še okolico hiše.

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si