Pridružite se projektu Climathon Ljubljana 2021

Konec meseca novembra bo v našem glavnem mestu potekal Climathon Ljubljana 2021, katerega izvedbo je podprla tudi družba JUB.

Center energetsko učinkovitih rešitev - CER želi kot organizator s podporo MOL ozaveščati prebivalce ter podjetja v Ljubljani in jih spodbuditi k aktivnemu upravljanju z odpadki. Na Climathonu Ljubljana bodo tako udeleženci iskali ideje in rešitve za blažitev podnebnih sprememb in prilagajanje nanje ter razmišljali o motivacijskih metodah za uporabo zelenih, krožnih in digitalnih storitev, produktov in procesov, ki bi koristili mestu in njegovim prebivalcem. V JUB-u si zavezani k trajnosti prizadevamo k uvedbi krožnega modela ravnanja z gradbenimi odpadki in sistemski predelavi odpadnih notranjih zidnih barv. Dogodek, ki mestu Ljubljana lahko ponudi zanimve rešitve, se bo začel in tudi zaključil v Mestni hiši, potekal pa bo v živo in online od ponedeljka, 29. novembra do četrtka, 2. decembra.

Štiridnevni dogodek Climathon Ljubljana je del globalnega projekta, ki združuje na tisoče prebivalcev v 180 mestih po vsem svetu. K sodelovanju vabi tudi Ljubljančane vseh generacij in jih spodbuja k premisleku o mestu, v katerem živimo, ter o prihodnosti, ki si jo želimo. Resnične spremembe se lahko namreč zgodijo le v skupnostih in mestih, kjer ljudje med seboj sodelujemo, kar je še posebej pomembno prav za našo prestolnico, mesto Ljubljana.

 

Tudi vi lahko postanete del globalne skupnosti ustvarjalcev sprememb in inovatorjev ter s svojimi raznolikimi idejami in predlogi osebno prispevate k bolj zeleni in napredni Ljubljani.

Na uvodnem srečanju 29. novembra bodo organizatorji predstavili izzive varstva okolja v MOL in tri tematska področja, za katera iščejo rešitve - zbiranje, ločevanje in sortiranje odpadkov, ki nastajajo v gospodinjstvih, ter sledljivost ločevanja in predelave odpadkov. Drugi in tretji dan bodo udeleženci s pomočjo mentorjev reševali izzive v živo ali online, četrti dan pa rešitve predstavili strokovni komisiji. Zmagovalna ekipa, ki bo komisijo najbolj navdušila, bo nagrajena z izboraževanjem na področju trajnosti in krožnega gospodarstva.

K sodelovanju vabijo mlajše in starejše, novince in profesionalce, mislece in entuziaste, študente, raziskovalce, zagonska podjetja, razvijalce, zaposlene v podjetjih, ustvarjalce politik in druge zainteresirane posameznike.

 

Prijave sprejemajo do petka, 19. 11. 2021, na povezavi http://cer-slo.si/climathon2021.html

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si