JUB sodeloval na oktobrski konferenci ARHIKULT

V Kongresnem centru Brdo pri Kranju je 6. oktobra v organizaciji Zavoda za promocijo arhitekture potekala celodnevna konferenca Arhikult, na kateri so poleg arhitektov in projektantov gostili tudi predstavnike proizvajalcev gradbenih materialov ter druge deležnike, predavanja na temo kulture gradnje ter trajnostne arhitekture pa so prispevali tudi ugledni predstavniki fakultet Univerze v Ljubljani.

Na konferenci so obravnavali stanje na področjih gradbene zakonodaje, standardov, tehnologij, materialov in tehnik ter referenčnih praks. V družbi JUB smo se tokrat predstavili s svojimi fasadnimi sistemi JUBIZOL, ki jih je udeležencem podrobno predstavil vodja JUB Akademije dr. Iztok Kamenski.

Kamenski je na primerih dobrih praks prikazal pravilne načine izvedbe fasad ter načine vzdrževanja, ki fasadnim ovojem praviloma zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Ob nasvetih, kako na dolgi rok učinkovito vzdrževati kondicijo fasadnega sistema, je izpostavil tudi odpornost ovoja na vremenske vplive s pravilno izbiro izolacije, načina lepljenja in sidranja, izvedbe ometa ter izbire barve ovoja, ki vpliva na temperaturo fasade ter njeno raztezanje.

V nadaljevanju je nanizal še vrste poškodb, ki na fasadnih površinah nastanejo kot posledica nedosledne izvedbe ter pomanjkljivega nadzora gradnje, vključno z obnovo fasadnih odprtin, njihova sanacija pa bremeni investitorja. V sklepnem delu je udeležence opozoril tudi na dosledno upoštevanje aktualnih tehničnih in požarnih smernic ter gradbene zakonodaje.

V podjetju JUB si s svojimi trajnostnimi rešitvami prizadevamo trgu ponujati izdelke, ki s svojimi odličnimi lastnostmi zagotavljajo manjšo obremenitev za okolje in v stavbah pripomorejo k racionalni rabi energije, da bi uporabnikom zagotavljali bolj zdravo življenjsko okolje. Kakovost JUBIZOL fasadnih sistemov opredeljujejo certifikati, ki ustrezajo vsem evropskim standardom in tehničnim zahtevam, s pridobljenim EPD certifikatom pa tudi standardom gradnje po trajnostnih certifikacijskih shemah DGNB, BREEAM in LEED.

   

JUBIZOL sistemi s pridobitvijo okoljske deklaracije proizvoda EPD (Environmental Product Declaration) po SIST EN ISO 14025 predstavljajo enotno merljiv vpliv na okolje v življenjskem ciklu proizvoda, kar je kompleksna in zanesljiva podlaga trajnostnemu gradbeništvu.

Fotografije: Polona Ponikvar

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si