JUB s podporo letošnji kolesarski akciji Dobrodelno okoli Slovenije

V letošnjem letu bo že drugič zapored potekal vseslovenski humanitarni dogodek Dobrodelno okoli Slovenije (DOS 2021), ki ga bosta s kolesarsko vožnjo na 1225 kilometrov dolgi trasi obeležila dva izjemno vzdržljiva kolesarska zanesenjaka - organizator Damijan Zupanc in ultramaratonski kolesar Alojz Poglavc.

Humanitarni projekt, ki ga izvajata v sodelovanju s Slovensko karitas, je letos namenjen zbiranju sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, zato so mu nadeli pomenljiv slogan Pot za srečo otrok.

 

S cestnima kolesoma se bosta na pot odpravila 27. aprila in v petih dneh opravila pet zaporednih etap. Z vožnjo bosta začela v Novem mestu in prvi dan prikolesarila do Portoroža, zatem pa v naslednjih dneh še do Soče, Prevalj in Dobrovnika, da bi 1. maja svojo pot spet sklenila v Novem mestu. Pri podvigu se jima lahko pridruži vsak kolesarski navdušenec ali pa ju spremlja le del poti na posamezni etapi. Lani sta imela v ožji spremljevalni skupini 7 kolesarjev, ki so bili z obema protagonistoma na poti tudi ponoči, karavani pa se je na poti pridružilo še skupaj okoli 150 kolesarjev. Letos bo humanitarni kolesarski dogodek potekal le čez dan, zato pričakujejo, da jih tokrat bo še več. 

 

 

 

 

 

Organizatorji namreč obljubljajo, da bo tempo celotne vožnje zmeren, ustrezno telesno pripravljeni kolesarji pa se jim lahko pridružijo kjerkoli na poti in skupaj z njima odpeljejo del trase po svoji izbiri. Tistim, ki boste na kolesu z njimi zdržali vseh pet dni, bodo organizatorji podelili naziv DOS Finisher.

 

Kolesarja bosta s svojim spremljevalnim vozilom, ki bo skrbelo za prevoz opreme, prehrane in napitkov, lokacijo postankov ter orientacijo na trasi, prevozila povprečno po 250 do 300 km na dan. Spremljate ju lahko z GPS-sledilnikom preko spletne strani www.dos.si ter preko TV prenosa. V času petdnevne vožnje boste lahko gledalci s SMS sporočilom ZAkolo5 na 1919 prispevali sredstva za nakup koles za otroke, vsak kolesar pa naj bi za sodelovanje na dogodku za dober namen prispeval vsaj 10 evrov. Akciji za dobrobit otrok iz ogroženih družin se pridružujemo tudi zaposleni v JUB-u, saj je v naših vrstah kar nekaj strastnih rekreativnih kolesarskih navdušencev, ki bodo letos dobrodelno kolesarili na poti okoli Slovenije! Srečno vsem!  

 

 

Vseh 1225 kilometrov trase so organizatorji letos razdelili na pet etap.

1. etapa: Novo mesto–Portorož (277 km)

2. etapa: Portorož–Soča (303 km)

3. etapa: Soča–Prevalje (230 km)

4. etapa: Prevalje–Dobrovnik (190 km)

5. etapa: Dobrovnik–Novo mesto (225 km)
 

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si