Izboljšanje kakovosti bivalnih prostorov z aktivnimi notranjimi barvami in premazi

16. 2. in 25. 2. 2021, strokovni spletni seminar

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija bo v drugi polovici februarja izvedlo prvi letošnji strokovni seminar s področja trajnostne gradnje, in sicer na temo kakovosti notranjega okolja in bivalnega ugodja uporabnikov.

Izobraževanje bo potekalo v sodelovanju z družbo JUB, v ospredju pa bodo aktivne notranje barve in premazi, s katerimi je mogoče izboljšati kakovost bivalnih prostorov. Seminar je brezplačen in je namenjen arhitektom, projektantom, investitorjem, upravnikom večstanovanjskih stavb, uslužbencem ministrstev in javnih zavodov ter drugi zainteresirani javnosti, ki si prizadeva za zdravo in udobno bivanje v novogradnjah ter pri načrtovanih prenovah prostorov v stanovanjskih ali poslovnih stavbah, proizvodnih obratih ter javnih objektih, kot so bolnišnice, šole in vrtci.

Izobraževanje bo potekalo v dveh terminih. V torek, 16. februarja, se bodo udeleženci seznanili s kriteriji za trajnostno vrednotenje notranjih prostorov ter s sistemi in izdelki za notranjo obdelavo zidnih površin, ki s svojimi doseženimi standardi zadoščajo trajnostnim kriterijem in zagotavljajo učinkovito uporabo v prostorih objektov različnih namembnosti. Tako se bodo dotaknili tudi poslovnih in proizvodnih objektov, kjer se zaradi prekomerne vlažnosti na stenskih in stropnih površinah pojavljajo plesen ter težave z razraščanjem bakterij in virusov.

V četrtek, 25. februarja, se bodo posvetili še uravnavanju vlage v notranjih prostorih, notranji izolaciji sten s tankoslojnimi sistemi, barvam za reševanje preobčutljivosti in alergij ter wellbeing barvam. Posebno pozornost bodo posvetili rešitvam za zagotavljanje zdravih notranjih razmer, ki omogočajo nevtralizacijo škodljivih vplivov vgrajenih gradbenih materialov oziroma elementov stanovanjske opreme, kot so talne obloge in pohištvo. Program bo na obeh dogodkih povezoval dr. Iztok Kamenski, predsednik UO združenja GBC Slovenija, udeleženci, ki so člani IZS in ZAPS, pa bodo za izobraževanje dobili kreditne točke.

Program srečanja je objavljen na spletni strani www.gbc-slovenia.si, prijava na dogodek je mogoča na povezavi https://gbc-slovenia.si/projekt-kakovost-bivalnih-prostorov/.  

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si