GBC Slovenija - 6. konferenca trajnostne gradnje

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija bo 30. septembra organiziralo 6. konferenco trajnostne gradnje, ki se bo osredotočila na kakovost bivanja v stavbah.

Epidemija s Covid-19 je namreč razkrila vrsto dejavnikov, ki jim prej nismo posvečali pozornosti, so pa v spremenjenih razmerah postali pomemni dejavaniki zagotavljanja kakovostnega bivalnega udobja.

Kot navaja dr. Iztok Kamenski, predsednik UO združenja, bo poudarek letošnje konference na kakovosti notranjega zraka, na katerega vplivajo tako prezračevanje kot vgrajeni gradbeni materiali in aktivni notranji nanosi v funkciji varovanja zdravja, ter na temperaturnem ugodju, ki ga dosežemo z ustrezno izolacijo.

Na konferenci se bomo posvetili tudi varnostnim vidikom s primerno ureditvijo prostorov, osvetlitvijo, požarno varnostjo ter varovanjem pred vremenskimi ekstremi, pa tudi vplivi zelenih rešitev na kakovost bivanja in estetsko urejenost okolice objekta.

Predavanja bodo prispevali strokovnjaki s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, Gradbene fakultete Univerze v Zagrebu, energetski in strokovnjak iz medicinskega področja, ter predstavniki iz družb JUB, Knauf Insulation, Wienerberger in Wagner.

Konferenca bo potekala v hibridni obliki, in sicer v živo za omejeno število udeležencev v Knauf Insulation Experience Centru v Škofji Loki ter prek spletne aplikacije ZOOM. Prijave udeležencev sprejemajo prek spletne strani GBC Slovenija.

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si