Dijaki Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor prebarvali prostore male mestne tržnice

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija je v letošnjem oktobru s podporo Ministrstva za okolje in prostor izvedlo praktično delavnico za dijake, ki se na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor izobražujejo za poklic slikopleskarja.

Tokrat so se dijaki lotili dotrajanih stenskih površin male mariborske tržnice v Dominkuševi ulici, ki namerava svojo sezonsko ponudbo v prihodnje razširiti še na ekološke izdelke, da bi s prilagojeno ponudbo privabila čim večje število ozaveščenih uporabnikov. Za osvežitev tržnice z novimi barvnimi odtenki smo prispevali barve iz družine JUPOL, napravo za strojno nanašanje barv na stenske površine pa je priskrbelo podjetje Wagner.

Pri barviti prenovi notranjih prostorov male tržnice je tako sodelovalo 15 dijakov prvega in drugega letnika slikopleskarske smeri. Skupaj so tako prenovili okoli 200 kvadratnih metrov stenskih površin, prebarvali pa so tudi kovinske okvirje oken. Ko bodo dopuščale razmere, bodo pobarvali še stebre, ki jih bodo krasili motivi rastlin.

Več si lahko preberete TUKAJ.

  

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si