icon
Primerno za
za sanacijo balkonov in teras, kjer želimo odpraviti toplotni most ter hkrati zagotoviti ustrezno zaščito pred padavinsko vodo.
Opis sistema
JUBIZOL Horizontal je kontaktni toplotnoizolacijski sistem z zaključnim slojem iz keramičnih ploščic za zunanje pohodne talne površine (balkone, terase …). Lahko ga vgradimo na nove in stare objekte, kjer hkrati rešujemo zahteve po zadostni in učinkoviti toplotni izolaciji ter po ustrezni zaščiti talnih površin pred padavinsko vodo in drugimi vplivi iz okolja. Z vgradnjo sistema JUBIZOL Horizontal na učinkovit način rešujemo pojav toplotnih mostov na fasadi, kjer prihaja preko hladnih mest, kot so balkoni in terase do velikih toplotnih izgub. Gre za tankoslojni sistem, na katerega ne vgrajujemo betonskih tlakov (estriha) v debelini 5 ali več centimetrov, zato kljub dodatni plasti toplotne izolacije, ne dvigujemo končne višine tal. Je odlična rešitev pri adaptaciji balkonov in teras, kjer smo omejeni z obstoječo višino praga vrat, balkonske ograje, stopnic in raznih stičišč s sosednjimi površinami.
Slika sistema
systemsystemphoto
Sestava sistema

HYDROSOL Elastik
JUBIZOL Strong fix
EPS 200
JUBIZOL Strong fix
JUBIZOL Fasadna mrežica 160 G
AKRINOL Elastic

Prednosti in koristi za investitorja
  • Optimalna alternativa vgradnji klasičnega betonskega tlaka na eps izolacijski plošči
  • Racionalna rešitev pri adaptaciji balkona: namesto betonskega tlaka (estriha) vgradimo JUBIZOL horizontal sistem in tako toplotno izoliramo balkonsko ploščo ter ohranimo obstoječo višino tal
  • Učinkovito rešuje problem toplotnega mostu pri balkonu/terasi