O podjetju

JUB velja za najstarejšega proizvajalca zidnih barv v Sloveniji in v celotni regiji. Začetki proizvodnje mineralnih barv v Dolu pri Ljubljani, kjer je še danes sedež podjetja, segajo v leto 1875. Danes je JUB izrazito mednarodno podjetje, ki izvaža izdelke v več kot 30 držav po Evropi in svetu.

Predstavitveni video Skupine JUB

O nas

 

 

Skupino JUB sestavlja 11 podjetij v Sloveniji in Evropi. Krovno podjetje JUB d.o.o., s sedežem v Dolu pri Ljubljani, povezuje vse odvisne družbe v Sloveniji in tujini.

V Sloveniji sta v okviru Skupine JUB še dve družbi: JUBHome d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo in trženjem pasivnih, samozadostnih in plus energijskih družinskih hiš na ključ iz posebnih modulov iz grafitnega EPS-a ter podjetje Plastik SI d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo plastične embalaže za industrijske izdelke.

V Skupini JUB je zaposlenih okoli 800 ljudi, od tega več kot 460 v Sloveniji in 330 v odvisnih družbah v tujini. Imamo šest proizvodnih obratov,  tri v Sloveniji in tri  v Srbiji (če upoštevamo samo naše lastne obrate). Na tuje trge izvozimo in prodamo več kot 75 odstotkov izdelkov pod lastno blagovno znamko.

Lokacije

 

 

 

Legenda

Sedeži odvisnih družb

Izvozni trgi

Sedež podjetja JUB

Poslanstvo in trajnostna načela

 

 

VIZIJA: Nudimo inovativne in trajnostne rešitve za gradbeništvo in zaključna dela. Naš cilj je postati prva izbira potrošnikov v centralni in jugovzhodni Evropi.

POSLANSTVO: Skozi generacije skrbimo za vaš barvit, topel in zdrav dom. JUB, od leta 1875.

VREDNOTE: Navduševati kupca, spoštovanje in skrb, inovativnost & kreativnost, strast do zmage. 

Naše poslanstvo:

Skozi generacije skrbimo za vaš barvit, topel in zdrav dom. JUB, od leta 1875.

Naša načela:

Trajnostna načela, kot so odgovoren odnos do okolja, racionalna raba surovin in energije in izraba obnovljivih energetskih virov smo v podjetju JUB vključili v vsa področja delovanja. Tudi velik del lastnih potreb po energiji pokrijemo iz obnovljivih virov:

  • Imamo lastno hidroelektrarno z močjo 180 kW,
  • na strehi ene od proizvodnih hal imamo sončno elektrarno vršne moči 201 kWp,
  • stavba Tehnološko razvojnega centra pa se pozimi ogreva in poleti hladi s toplotno črpalko.
  • Med prvimi v svoji panogi smo pridobili okoljski certifikat ISO 14001, pohvalimo pa se lahko s številnimi okoljskimi certifikati in znaki (EU Ecolabel, Zelena misija in drugi).
  • Nenehno izboljševanje stanja na področja ravnanja z okoljem, učinkovite rabe energije ter varnosti in zdravja pri delu potrjuje tudi certifikat Programa odgovornega ravnanja POR (v angleščini »Responsible Care®«.
  • Naša usmeritev so inovativni izdelki in tehnologije za zaščito, sanacijo in vzdrževalna dela v gradbeništvu, ki povečujejo energetsko učinkovitost in ne obremenjujejo okolja. Energetsko učinkovit toplotno izolacijski sistem JUBIZOL, ki je razvit v skladu s smernicami trajnostnega gradbeništva.
  • Stremimo k zmanjšanju porabe vode na tono proizvedenega izdelka. Nastalo tehnološko odpadno vodo že več desetletij čistimo na kemijski in nato na biološki čistilni napravi. S skupno biološko čistilno napravo se intenzivno vključujemo tudi v razvoj in ekološko delovanje lokalne skupnosti.
Glavne dejavnosti

 

 

Večina dejavnosti podjetja JUB je povezana z lastno proizvodnjo izdelkov s področja zaključnih del v gradbeništvu tako na področju dekorativne obdelave notranjih zidnih površin, kot na področju fasadnih sistemov, izolacije in drugih profesionalnih programov. Že več kot 145 let znanja in razvoja na področju barv, vrhunsko opremljen tehnološko-raziskovalni center in najvišje kakovostne zahteve, ki si jih postavljamo pri razvoju novih izdelkov, so garancija za uspešnost. 

JUB proizvaja široko paleto izdelkov, ki nudijo sistemske in hkrati optimalne rešitve za obdelavo in barvanje notranjih zidnih površin. Blagovna znamka JUPOL je že 50 let sinonim za kakovostne notranje zidne barve.

JUB proizvaja tudi izdelke za zaščito lesa in kovin, pri katerih ravno tako upoštevamo najstrožje standarde in zahteve za varovanje okolja. 

Na področju toplotnoizolacijskih sistemov je JUB s svojo blagovno znamko  JUBIZOL že več kot 45 let prisoten na slovenskem in evropskem trgu. JUBIZOL sodi med strateške skupine izdelkov za zunanjo dekoracijo in zaščito, ki so razviti v skladu s sistemom trajnostnega gradbeništva.

V Dolu pri Ljubljani imamo poleg proizvodnje tudi JUB Design Studio, okviru katerega delujeta prodajalna in razstavni salon, v katerem strankam nudimo strokovno pomoč ter svetovanje arhitektov.

JUB Akademija organizira in izvaja certificirane programe za izvajalce, kupce, projektante, arhitekte, upravnike večstanovanjskih zgradb, nadzornike v gradbeni dejavnosti in druge slušatelje na trgih, kjer posluje JUB.

JUB že 140 let  ustvarja barvito ugodje bivanja
JUB že 140 let ustvarja barvito ugodje bivanja
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si