Sodelovali smo pri barviti prenovi pediatrične klinike

V družbi JUB smo že drugo leto zapored podprli ljubljansko Pediatrično kliniko v prizadevanjih za barvito osvežitev prostorov, kjer poteka zdravljenje najmlajših.

Lani so z našimi barvami prenovili prostore na kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo, letos pa še prostore Službe za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo v 4. nadstropju.

''Že lani smo bili zelo navdušeni nad kakovostnimi pralnimi barvami iz družine JUPOL, a nam je za prenovo drugega oddelka barve JUPOL Latex žal zmanjkalo, zato smo veseli, da se je JUB na našo prošnjo odzval tudi letos,'' je poudarila Marinka Purkart, glavna medicinska sestra. ''V naši kliniki, ki je zdaj stara že 11 let, so prostori vsakodnevno zasedeni in ves čas v uporabi, a je vzdrževanje brez pralne barve še toliko težje. UKC Ljubljana trenutno nima predvidenih sredstev za tovrstna vzdrževalna dela, želimo pa si, da bi Pediatrična klinika ostala otrokom prijazna, in to ne le s kakovostnimi zdravstvenimi storitvami, ki jih izvajamo, pač pa tudi s prijetnim počutjem otrok, ki se zdravijo pri nas.''

    

 

Z našimi visoko pralnimi barvami JUPOL Latex in JUPOL Gold za stenske in stropne površine smo tako zagotovili odlično dekorativno zaščito v prostorih, kjer je higieno potrebno vzdrževati s pogostim čiščenjem s čistili in dezinfekcijskimi sredstvi. Tako smo zadostili visokim standardom pri vzdrževanju zidnih površin bolnišničnih prostorov otroške klinike, kjer poteka zdravljenje in diagnosticiranje alergij in drugih imunskih ter težjih bolezni.

''V družbi JUB s svojimi barvami in premazi že tradicionalno podpiramo javne ustanove, kot so bolnišnice, šole in vrtci, ko pa gre za bolne otroke, ki so med najbolj ranljivimi, pa smo vsi še toliko bolj tenkočutni, saj si želimo, da bi čim prej okrevali,'' je na srečanju z novinarji v Pediatrični kliniki poudaril naš direktor Željko Kovačevič.

 

   

Lani in letos smo tako Pediatrični kliniki podarili 600 litrov barv za prenovo več kot 4000 kvadratnih metrov površin v skupni vrednosti 4.200 evrov. V kombinaciji z belimi stropi zdaj stene krasijo sveži marelični odtenki, predstavniki Sekcije slikopleskarjev pri OZS in prostovoljci pa so v 4. nadstropju prepleskali 11 bolniških sob, hodnik, ordinacijo in prostor za intervencijo na bolniškem oddelku in skupne ter pomožne prostore, med katerimi so tudi jedilnica za otroke, čajna kuhinja in soba za mame.

Udeležencem akcije kolektivnega prostovoljstva, v kateri sta rokave zavihala in za valjček poprijela tudi naš direktor Željko Kovačevič in Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS, sta se zahvalila tudi strokovni direktor doc. dr. Marko Pokorn, dr. med., in Helena Ulčar Šumčić, poslovna direktorica Pediatrične klinike.

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si