DECOR Pearl - biserni videz

S tehniko "Pearl" dosežemo videz enakomerno razporejene strukture s presevanjem finih bleščic, ki ustvarijo na površini prelivajoč biserni videz. Glede na biserni končni videz je tudi tehnika dobila ime PEARL, ki po angleško pomeni biser.

Tehnika "Pearl"
Priprava in postopek izdelave

Priprava podlage

 1. Glajenje podlage: Z JUBOLIN kitom (JUBOLIN, P25 ali P50), z nerjavečo gladilko.
 2. Brušenje površine: odprašitev delcev s sesanjem ali fino metlico.
 3. Impregnacija: z AKRIL Emulzijo (1:1).

Postopek izdelave

Barvanje podlage

Podlaga mora biti suha, čvrsta, brez madežev olj in podobnih nečistoč. Uporabimo bel odtenek JUPOL lateks polmat, lahko pa po želji kombiniramo barvni odtenek podlage in odtenek Perle (bolj zahtevno).

Nanos z navadnim valjčkom

Nanos z navadnim valjčkom: Perlo nanaša prvi mojster, velikost obdelovane površine je 0,5 tekočega metra. Debelina nanosa je ~0,2-0,5 mm. Perla se ne sme zasušiti, preden drugi mojster ne oblikuje strukture vzorca.

Oblikovanje strukture

Drugi mojster z dekorativnim valjem (dekorativno gladilko) oblikuje strukturo vzorca z navpičnimi potegi, nato v smeri ene diagonale in na koncu še v smeri nasprotne diagonale. Če se dekorativni valj zasiči s Perlo, ga preprosto obrišemo. Druga možnost aplikacije vzorca je z dekorativno gladilko. Ta način je enostavnejši. Nanos Perle se izvede z navadnim valjem, vzorec pa oblikujemo z dekorativno gladilko.

 

Orodje in material

Orodje

 • valjček navadni
 • valjček “flok”
 • nerjaveča gladilka
 • nerjaveča lopatica
 • valjček dekorativni ali dekorativna gladilka

Material

 • Perla
 • AKRIL Emulzija
 • JUBOLIN kit (P25, P50)
 • JUPOL lateks polmat
JUB DECOR Pearl
JUB DECOR Pearl
DECOR Pearl - biserni videz
DECOR Pearl - biserni videz
DECOR Pearl - biserni videz
DECOR Pearl - biserni videz
DECOR Pearl - biserni videz
DECOR Pearl - biserni videz
DECOR Pearl - biserni videz
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si