DECOR Egeo - naravni marmor

S tehniko EGEO dosežemo videz fine površine, s povsem rahlim reliefom, ki pod določenim kotom opazovanja ali vpada svetlobe površina dobi bolj izrazit vzorec. Komaj opazna struktura vzorca deluje nevpadljivo, pa vendar zelo žlahtno kot naravni marmor Egeo. Pri običajni izvedbi tehnike EGEO uporabimo eno nianso Marmorina, bolj zahtevna izvedba pa je sestavljena iz več različnih nians DECOR Marmorina, katere skupaj tvorijo zaključen estetski videz.

Tehnika EGEO
Priprava in postopek izdelave

Priprava podlage

 1. Predbarvanje: podlaga suha, čvrsta, brez madežev olj in podobnih nečistoč. 
 2. Glajenje podlage: površine zgladimo z DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine v skupni debelini 3 mm.
 3. Brušenje površine: posušeni sloj obrusimo in prah očistimo
 4. Impregnacija: na posušen nanos DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine nesemo AKRIL Emulzijo,
  redčeno z vodo v razmerju 1:1.

Nanos DECOR Marmorin

Z nerjavečo gladilko nanesemo ~0,1-0,5 mm debeline DECOR Marmorina. Širina nanosa naj bo približno 0,5-1 m2 ali toliko, da se nanos zgladi na ustrezno debelino pred sušenjem. Dolžina potega gladilke naj bo 20-30 cm. Robov, ki bi ostajali ob vlečenju gladilke skorajda ni, saj se jih sproti izravnava. Ko se prvi nanos posuši, lahko izvedemo drugi nanos, ki naj bo enak prvemu.

Izdelava strukture

Čisto nerjavečo gladilko v tankem nanosu prevlečemo z DECOR Marmorinom. Debelina DECOR Marmorina na gladilki je ~0,5 mm. Gladilko nežno in plosko položimo na površino. S krožnimi gibi se Marmorin, ki je bil nanešen na gladilki, v obliki nepravilnih lis počasi prenaša na površino. Pri tem ne pritiskamo in ne gladimo premočno.

Zaključek

Ko je podlaga popolnoma suha z nerjavečo gladilko nežno odstranimo posamezne vršičke. To lahko izvedemo tudi s finim brusnim papirjem (granulacija 200-300), pri tem smo pozorni, da površine ne gladimo. Odprašimo.

DECOR Marmorin Shine

V dvakratnem nanosu s sintetično krpo nanesemo DECOR Marmorin Shine. Ko je suh zadnji nanos, se izvede poliranje s čisto sintetično krpo. DECOR Marmorin se pred nanosom DECOR Marmorin Shine ne gladi, zato je končni videz pol svetleča površina.

Orodje in material

Orodje

 • valjček
 • nerjaveča lopatica
 • nerjaveča zaobljena gladilka
 • sintetična tkanina - polipropilen

 Material

 • DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine
 • AKRIL Emulzija
 • DECOR Marmorin Shine
 • DECOR JUPOL Gold
JUB Decor Egeo
JUB Decor Egeo
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si