DECOR Aurora - videz kamna

S tehniko »Aurora« dosežemo videz kamna, v katerem so vidne majhne neravnine in praznine na površini. Na površini prehaja kamniti lesk marmorja do sledi kovinskih primesi. Mestoma spominja na Ahat ali naravni marmor Aurora, iz česar tudi izhaja ime tehnike. Na mestih, kjer je glajenje zelo intenzivno, je občutek globine zelo velik. Na mestih matirane površine, so na površini vidne samo sledi in nežni obrisi vzorca, ki so zapolnjeni z JUB Decor Glamour.

Tehnika AURORA
Priprava in postopek izdelave

Priprava podlage

 1. Predbarvanje: podlaga naj bo suha, čvrsta, brez madežev olj in podobnih nečistoč. 
 2. Glajenje podlage: površine zgladimo z DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine v skupni debelini 3 mm.
 3. Brušenje površine: posušeni sloj obrusimo in prah očistimo.
 4. Impregnacija: na posušen nanos DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine nesemo AKRIL Emulzijo,
  redčeno z vodo v razmerju 1:1.

Postopek izdelave

Nanos DECOR Marmorin

Z mešanimi potezami čopiča, reliefno. Dolžina potega je 5-10 cm. Debelina nanosa ~2-3 mm. DECOR Marmorin nanašamo od levega kota stene zgoraj proti desnemu kotu spodaj.

Poravnava debeline

Zelo rahlo, še v vlažnem, z gladilko. Podlaga že vpije del tekočine, tako se površinski nanos DECOR Marmorina zgosti.Previdno pogladimo najbolj izstopajoče delčke DECOR Marmorina, tako da ne zapolnimo celotne površine.

Nanos DECOR Glamourja

Ko je nanos popolnoma suh, z gladilko nanesemo DECOR Glamour, vtiskamo barvo popolnoma stikoma s površino. Kot med gladilko in površino naj bo med 30o in 45o, trenje pa veliko. Med nanašanjem se obenem tudi gladi v mokrem, kar ustvarja precej bolj izrazit barvni odtenek in večji občutek globine.

Orodje in material

Orodje

 • valjček
 • čopič
 • nerjaveča zaobljena gladilka
 • nerjaveča lopatica

Material

 • DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine
 • AKRIL Emulzija
 • DECOR Marmorin
 • DECOR Glamour

JUB Decor Aurora
JUB Decor Aurora
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si