DECOR Pettinato - kovinski lesk

Z uporabo "Pettinato" dekorativne tehnike boste s križnimi potegi čopiča ustvarili na prebarvani površini specifičen in unikaten dekorativni videz. Glede na željen končni videz lahko v prostoru kombiniramo Petinatto tehniko tudi z drugimi tehnikami in orodjem in tako ustvarimo samosvoj in edinstven ambient. Z uporabo barve Decor Glamour površina dobi lep in opazen kovinski lesk.

Tehnika "Pettinato"

Izdelek DECOR Glamour je dosegljiv v 29-ih odtenkih, predstavljenih v barvni karti JUB Favourite Feelings.

Vsi barvni odtenki so zgolj informativne narave in lahko odstopajo od dejanskega stanja. Pri premazih z metalik izgledom na odtenek vpliva vrsta aplikativnega orodja, dekorativna tehnika in kot opazovanja. Svetujemo, da izgled odtenka predhodno preverite z izbrano tehniko in orodjem na manjši površini.
Priprava in postopek izdelave

Priprava podlage

  1. Predbarvanje: podlaga naj bo suha, čvrsta, brez madežev olj in podobnih nečistoč. Zagotovimo barvno egalnost površine, po potrebi predbarvamo, da dobimo enovit barvni ton podlage. Uporabimo belo barvo.
  2. Glajenje podlage: z JUBOLIN kitom (JUBOLIN, P25 ali P50), z nerjavečo gladilko.
  3. Brušenje površine: odprašitev delcev s sesanjem ali fino metlico.
  4. Impregnacija: z AKRIL Emulzijo (1:1).

Postopek izdelave

Primerna podlaga

Vse vrste trdnih fino zglajenih zidnih površin in površin s čvrsto oprijetimi starimi nanosi v vodi nerazmočljivih disperzijskih barv. Obvezno jih podbarvamo, uporabimo JUPOL Latex semi matt v odtenku, ki je najprimernejši za posamezen ton barve Glamour. V primeru višjih sten ali večjih površin, priporočamo 1. nanos Glamourja direktno na površino stene s čopičem v želenem vzorcu (brez uporabe valjčka).

Moker nanos

Glamour nanašemo direktno s čopičem. S kratkimi potegi v različnih smereh obdelovano ploskev prebarvamo tako, da so sledi čopiča izrazito poudarjene in močno vidne. Ob oblikovanem pasu ponovimo obe fazi in ju ponavljamo dokler ne prebarvamo celotne površine.

Nanašanje barve

Barvo nanašamo v dveh slojih. Pasove stikujemo "na mokro", tako da delovni stiki niso vidni, tako v prvi kot drugi sloj barvo nanašamo v enaki tehniki.

Dodatni dekorativni učinek

Zanimiv dekorativen videz dosežemo, če še moker sloj barve, ki smo jo nanesli z valjčkom, strukturiramo z drugim orodjem, npr. z gobico, plastično ali jekleno pleskarsko lopatico ali kar z valjčkom, s katerim smo barvo nanašali. V vseh primerih s povsem kaotičnimi ali urejenimi potegi čopiča, gobice in drugih orodij dosežemo bolj ali manj reliefno površino, s tem pa zaradi različno intenzivnega odboja svetlobe svojstven neenakomeren lesk.

 

Orodje in material

Orodje

  • dolgodlaki krzneni valjček
  • čopič za strukturiranje površine

 Material

  • JUBOLIN kit (P25, P50)
  • AKRIL Emulzija
  • JUPOL Latex semi matt
  • Glamour
JUB DECOR Pettinato
JUB DECOR Pettinato
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si