DECOR Desert - videz puščavskega peska

Narava, na prefinjen način ujeta v DECOR tehnike, pričara žlahten in unikaten videz doma. Z igro, domišljijo, izbiro pravega orodja in odtenkov z DECOR izdelki nastajajo vrhunske umetnine, ki dajejo domu svojevrsten pečat. Atraktiven in moderen izgled. Izražanje individualnosti/kreativnosti. Pester izbor ekskluzivnih odtenkov.

Tehnika DESERT

Izdelek DECOR Desert se niansira po barvni karti JUB DECOR Desert in sicer v kar 60 različnih odtenkov.  

Vsi barvni odtenki so zgolj informativne narave in lahko odstopajo od dejanskega stanja. Pri premazih z metalik izgledom na odtenek vpliva vrsta aplikativnega orodja, dekorativna tehnika in kot opazovanja. Svetujemo, da izgled odtenka predhodno preverite z izbrano tehniko in orodjem na manjši površini.
Priprava in postopek izdelave

Priprava podlage

  1. Podlaga mora biti trdna, suha in čista, brez slabo vezanih delcev, prahu, oljnih madežev in druge umazanije.
  2. Pred prvim barvanjem podlago podbarvamo v dveh slojih z barvo JUPOL Gold, v ustreznem odtenku, z valjčkom ali brizganjem. Končni film podbarvane površine mora biti čim bolj gladek. 

Postopek izdelave

Pred prvim barvanjem podlago podbarvamo v dveh slojih z barvo JUPOL Gold, v ustreznem odtenku, z valjčkom ali brizganjem. Končni film podbarvane površine mora biti čim bolj gladek. 

Približno 4-6 ur po podbarvanju lahko pričnemo z nanosom DECOR Desert, v izbranem odtenku. Barvo nanašamo s čopičem, neposredno na pripravljeno podlago in pazimo, da površino v celoti prekrivamo. Za doseganje končnega videza si pomagamo s širokim dekorativnim čopičem, s katerim nekaj minut po nanosu pogladimo površino in oblikujemo strukturo.

Obliko strukture lahko delamo na dva načina:
• Linijsko strukturiranje - glajenje s širokim dekorativnim čopičem v eno smer.
• Krožno strukturiranje - glajenje s širokim dekorativnim čopičem v krožnih potezah.

Glajenje strukture

Ko dosežemo željen izgled, ponovno, vendar zelo na rahlo z dekorativnim širokim čopičem pogladimo strukturirano
površino, da se izognemo sledem čopiča.

 

Poudarjena struktura

Za bolj poudarjeno strukturo ponovimo nanos.

 

Orodje in material

Orodje

  • valjček
  • širok dekorativni čopič

Material

  • JUPOL Gold
  • DECOR Desert
DECOR Desert
DECOR Desert
DECOR Desert
DECOR Desert
DECOR Desert
DECOR Desert
DECOR Desert
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si