DECOR Rust - videz rje

Narava, na prefinjen način ujeta v DECOR tehnike, pričara žlahten in unikaten videz doma. Z igro, domišljijo, izbiro pravega orodja in odtenkov z DECOR izdelki nastajajo vrhunske umetnine, ki dajejo domu svojevrsten pečat. Atraktiven in moderen izgled. Izražanje individualnosti/kreativnosti. Pester izbor ekskluzivnih odtenkov.

Tehnika "Rust"
Tehnika "DECOR Rust"
Priprava in postopek izdelave

Priprava podlage

 1. Predbarvanje: podlaga suha, čvrsta, brez madežev, olj in podobnih nečistoč. Zagotovimo barvno egalnost površine. Po potrebi predbarvamo, da dobimo enovit barvni ton podlage. Uporabimo JUPOL Gold (020A).
 2. Glajenje podlage: DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine z nerjavečo gladilko.
 3. Brušenje površine: odprašitev delcev s sesanjem ali fino metlico.
 4. Impregnacija: z AKRIL Emulzijo (1:1).

 

Postopek izdelave

  

 

S čisto, nerjavečo gladilko v tankem nanosu prevlečemo DECOR Marmorin (020A). Debelina DECOR Marmorina na gladilki je ~ 0,5 mm. Gladilko nežno in plosko položimo na površino. S krožnimi gibi se DECOR Marmorin, ki je bil nanešen na gladilki, v obliki nepravilnih lis, počasi prenaša na površino. Pri tem ne pritiskamo in ne gladimo.

 

 

  

  

 

Še svež (moker) nanešen DECOR Marmorin, z malim (10 cm) penastim strukturnim valjčkom porazdelimo po površini z vertikalnimi in horizontalnimi potegi.

 

 

 

Takoj za tem sledi dodaten nanos DECOR Marmorin 020A, z velikim (18 cm) penastim strukturnim valjčkom, ki ga porazdelimo z vertikalnimi in horizontalnimi potegi po celotni površini.

 

Čez 10–15 min ponovimo postopek z DECOR Marmorin (820 C).

 

 

Po 2–4 urah na površino z malim in velikim valjčkom nanesemo JUBIN Metal (6408), pri čemer pazimo, da nanešen sloj ni pokriven, temveč lisasto prosojen.

 

 

Zadnji sloj DECOR Marmorin (290 A) nanesemo z malim in velikim strukturnim valjčkom, tako da niso opazne sledi valjčka. Količina nanosa je odvisna od želene intenzitete videza rje.

 

 

Orodje in material

Orodje

 • nerjaveča gladilka
 • nerjaveča lopatica
 • penasti strukturni valjček
 • valjček
 • pršilka

Material

 • JUPOL Gold
 • DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine
 • AKRIL Emulzija
 • DECOR Marmorin
 • JUBIN Metal

DECOR Rust
DECOR Rust
Tehnika "DECOR Rust"
Tehnika "DECOR Rust"
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si