Obnovitveno barvanje fasade

Rad bi obnovili fasado hiše v kateri živimo. Stene hiše so zidane z betonsko opeko, na katero je bila pred 20 leti narejena toplotno izolacijska fasada. V tem času so se na severni steni hiše pojavile zelenkaste alge, ki kazijo izgled hiše, pa tudi fasada je že precej sprana od padavin. Prosili bi vas za nasvet, kako odstraniti alge in katero fasadno barvo uporabiti za prebarvanje?

Odgovor

Alge in plesni uničimo z JUB-ovim sredstvom za uničevanje plesni in alg ALGICIDE Plus z 2x nanosom v razmaku ca. 8-12 ur. Naslednji korak je osnovni premaz, ta je odvisen od barve, ki jo boste izbrali za barvanje. Predlagamo mikroarmirano fasadno barvo REVITALCOLOR ali pa SILICONECOLOR, ki še dodatno zavira rast in razvoj alg in plesni in je bolj vodoodbojna. V primeru, da barvate z fasadno barvo REVITALCOLOR, uporabite osnovni premaz AKRIL Emulzijo, redčeno z vodo v razmerju 1:1 in počakajte, da je osnovni premaz suh na otip (ca.4-6 ur). V primeru da barvate z barvo SILICONECOLOR, uporabite osnovni premaz SILICONE Primer, redčen z vodo v razmerju 1:1. Počakajte, da je osnovni premaz suh, ca.4-6 ur.
 

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si