Barva leta 2019

BARVA LETA 2019 nosi ime Freedom 125!

V sodelovanju z arhitektko Nino Štajner predstavljamo barvo leta 2019, za katero smo izbrali globok moder odtenek s sivkastim podtonom, ki nosi ime Freedom 125. 

"Počaščena sem, da je čast izbora barve leta tokrat pripadla meni, med procesom izbora pa sta se pri listanju barvne karte moje oko in srce ustavljala pri barvi Freedom 125. Navdušila me je z globoko barvno noto in nepričakovanim sivkastim podtonom, ki poudari melanholično dramatičnost odtenka. Spominja me na modrino razburkanega oceana, nevihtno nebo ali košaro svežih borovnic" pravi Nina Štajner. 

"Bogat sivkasto moder ton pooseblja svobodo, neskončnost in svežino! Vabi me k razmisleku o trajnostnem življenjskem slogu ter prihodnosti našega planeta. 

Bogat sivkasto moder ton pooseblja svobodo, neskončnost in svežino! 

  

Vabi k razmisleku o trajnostnem življenjskem slogu ter prihodnosti našega planeta

  

Modrina deluje sproščujoče in služi kot neskončen vir inspiracije za ustvarjanje ambientov. Naraven, pomirjujoč moder odtenek je na področju oblikovanja prostora vedno aktualen in se ga je praktično nemogoče naveličati.

  

Po mojih izkušnjah se odlično obnese tako v vlogi osnovne barvne podlage kot dramatičnega poudarka. Lepo se poda k nežnim bež in rjavim tonom, služi pa lahko tudi kot popestritev črno bele barvne sheme.

  

Za svoje trenutne projekte jo drzno kombiniram s komplementarnimi toni kot sta na primer rjasto oranžna in gorčično rumena. Hladen podton modrine rada uravnotežim s toplimi lesenimi ali pletenimi teksturami, posebno lepo pa zaživi ob belem marmorju in lesku medenine ali bakra.

Vabim vas, da se skupaj prepustimo modrini in ustvarjalni svobodi!

 

Barva leta 2019
Barva leta 2019
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si