Notranje barve in dekorativa

Ljudje preživimo veliko časa v notranjih prostorih, zato jih želimo urediti po svojih željah in počutju. Barve, ki nas obdajajo, so tiste, ki pogosto nezavedno vplivajo na naše razpoloženje: prostor posvetlijo ali potemnijo, ga naredijo hladnega ali toplega, razgibanega ali dolgočasnega.

Notranje barve
Lastnosti barv

Kupujete barvo? Bodite pozorni na:

 

POKRIVNOST

sposobnost barve, da pri določeni debelini nanosa prekrije madež. Vse naše barve so razvrščene v dva najvišja razreda in jih odlikuje odlična pokrivnost. V najvišji razred (pokrivnost nad 99,5%) – so uvrščene barve JUPOL Trend, JUPOL Junior, JUPOL Latex in JUPOL Brilijant.

»PRALNOST«

Pri pralnih barvah lahko odstranimo madežz majhno izgubo debeline in vidnih poškodb barve že s kuhinjsko krpo in čistilnim sredstvom.

V kategorijo pralnih barv sodijo JUPOL Latex, JUPOL Brilijant, JUPOL Gold, JUPOL Trend, JUPOL Junior in JUPOL Silikat. Barve JUPOL Classic in JUPOL Citro lahko brez strahu pred poškodbami obrišemo s suho krpo.

PAROPREPUSTNOST

Sposobnost premaza za prepuščanje hlapov vodne pare. Izdelki iz družine JUPOL so dobro paropropustni, kar bi laično poimenovali, da dobro »dihajo«.

VSEBNOST HLAPNIH ORGANSKIH SNOVI (HOS)

Hlapne organske snovi kot so topila negativno vplivajo na vaše zdravje. Zato raje izbirajte zdravju prijazne barve.  V Jub-u skrbimo, da vse naše notranje barve vsebujejo pod 0,1 g/l HOS, kar je daleč pod najnižjo dovoljeno mejo.

SIJAJ

Količina »sijaja« barve je stvar okusa, na splošno pa velja, da se pri barvanju z »mat« barvami z manj sijaja vidi manj napak, ki smo jih naredili med pleskanjem.

 

Katero barvo izbrati?

Iščete barvo, ki...

Izberite

...vsebuje učinkovito zaščito proti plesni?

JUPOL Citro

...je visokoprekrivna in jo lahko niansirate v več kot 10.000 odtenkih?

JUPOL Gold

...je pokrivna že v enem nanosu?

JUPOL Brilliant

...je visokoprekrivna in paroprepustna, odporna na suho drgnjenje in jo kupi kar sedem od desetih potrošnikov?

JUPOL Classic

...je visokoprekrivna, v že pripravljenih modnih odtenkih?

JUPOL Trend

...je pridobila evropski certifikat Ecolabel?

JUPOL Junior

...blokira madeže nikotina, kave, vina, vodnih barvic, olja…?

JUPOL Block

...jo odlikuje 10-krat večja odpornost na mehanske poškodbe barvnega filma in 10-krat večja pralnost glede na običajne notranje zidne barve?

JUPOL Strong

 

JUB Design Studio

Vstopite

Barvna karta

Oglejte si
Katero notranjo barvo izbrati?
Program JUB Design Studio vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si