Hidroizolacija in vgradnja keramike

Prenovljena linija izdelkov za hidroizolacijo in vgradnjo keramike.

Poleg nove vizualne podobe prenovljene linije so prenovljeni tudi barvni odtenki fugirne mase - FUGALUX.

Pod eno blagovno znamko - AKRINOL smo združili tako lepila za keramiko, kot fugirne mase. Vodotesne mase pa so združene pod blagovno znamko HYDROSOL. Ti dve blagovni znamki združujeta širši spekter skupin izdelkov, ki so potrebni za učinkovito vodotesno zaščito (vodotesne mase) in vgradnjo keramike (lepila za keramiko, fugirne in tesnilne mase). Za ustrezno in dolgotrajno zaščito prostorov ali objektov je potrebno izdelke vgraditi sistemsko oziroma v pravilnem zaporedju.

Z izdelki blagovne znamke AKRINOL in HYDROSOL lahko ustrezno zaščitimo:

  • kopalnice,

  • kuhinje,

  • balkone in terase,

  • bazene,

  • betonske ograje,

  • podporne in oporne zidove,

  • vodne zbiralnike ter

  • vodomerne in elektro jaške.

Učinkovita zaščita

Hidroizolacija predstavlja dolgoročno zaščito površine pred vdorom padavinske vode ter pred prodiranjem vlage tako v vertikalni kot horizontalni smeri, ne glede na to ali gre za zunanjo ali notranjo površino.

Pogoj za kakovostno bivanje

Voda, vlaga ali kakšna druga tekočina, ki prodre v notranjost površine le-to trajno degradira (gnitje, rahljanje betona, razvoj plesni in podobno), v večini primerov pa tudi estetsko skazi površino. Prav tako pa vlažni prostori poslabšajo bivanjske razmere in samo kakovost bivanja. Voda vedno najde svojo pot skozi beton, razpoke, dilatacije in ostale napake, ki nastanejo zaradi neustrezne gradnje.

Izvedba hidroizolacije

Hidroizolacija predstavlja dolgoročno zaščito površine pred vdorom padavinske vode ter pred prodiranjem vlage tako v vertikalni kot horizontalni smeri, ne glede na to ali gre za zunanjo ali notranjo površino. Je ena izmed zahtevnejših faz pri gradnji ali obnovi objektov. Zelo pomembna je natančnost izvedbe in kakovost uporabljenih materialov, saj lahko pomanjkljiva izvedba ali uporaba nekakovostnih materialov problem reši le kratkoročno ali pa stanje celo poslabša (problem le zakrije in nam prepreči pravočasno sanacijo).

Vse informacije o postopku vgradnje si lahko preberete v priloženi brošuri.

 

Oglejte si video postopka vgradnje 

 

Postopek vgradnje hidroizolacije
HYDROSOL PRIROČNIK(pdf , 2.41 MB)
Program JUB Design Studio vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si