Z ZVKD do boljše sanacije spomeniško zaščitenih in ostalih starejših objektov

V začetku oktobra smo v JUB-u za predstavnike Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKD) pripravili strokovni seminar, na katerem smo predstavili materiale, ki so naboljša izbira za sanacijo spomeniško zaščitenih in tudi ostalih starejših objektov.

Predstavnikom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije smo razkazali naše podjetje in tehnološko-razvojni center, nato pa smo naredili pregled naših sistemskih rešitev in posameznih materialov, ki so najbolj učinkovita in primerna izbira za sanacijo starejših objektov.

Poleg teoretičnega dela smo izvedli tudi demonstracijski nanos nekaterih materialov in ogled testnega poligona na katerem spremljamo dolgoročno obnašanje materialov v zunanjih realnih pogojih. Spoznali so naš pristop k delu na terenu - t.i. projektni pristop JUB-ove tehnične podpore s katerim realiziramo vse faze sanacije objektov.

Pred zaključkom našega srečanja smo se odpeljali na ogled referenčnih objektov v okolici Ljubljane, kjer smo želeli pokazati v kakšnem stanju so barve in ostali materiali v času od 5 do 15 let. Prav tako smo si ogledali objekt, ki je v fazi izvedbe, tako da so lahko dobili čim boljši v pogled v aktivnosti, ki jih izvajamo na tem področju.

ZVKD, hvala za obisk, se veselimo nadaljnjega sodelovanja!

 

SLIKE: Prikaz sanacije spomeniško zaščitenega objekta, PREJ/POTEM.

SLIKE: Prikaz sanacije spomeniško zaščitenega objekta, FAZE SANACIJE.

 

 

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si