Učilnice in hodnike v OŠ Ormož prepleskali z JUPOL-om

Letošnja akcija je bila po udeležbi slikopleskarjev rekordna!

Zadnji petek v novembru je v Osnovni šoli Ormož v organizaciji sekcije slikopleskarjev pri OZS potekala tradicionalna humanitarna akcija in 21. državno tekmovanje slikopleskarjev, v kateri je moči združilo kar 130 slikopleskarjev, 80 domačih in 50 tujih.

Zaradi unikatne promocije poklica med mladimi je akcija postala odmevna tudi v evropskem prostoru, kjer je že dobila posnemovalce. To še posebej navdušuje predsednika UNIEP Helmuta Schulza, ki se v mednarodnem združenju slikopleskarjev zavzema še za večjo prepoznavnost poklica in tudi vzpostavitev enotnega, vseevropskega poklicnega standarda 'evropski mojster' v vseh EU državah.

Zgodaj zjutraj sta si utrip na humanitarni akciji v Ormožu ogledala ormoški župan Danijel Vrbnjak in predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, dopoldan pa se jima je pridružila še ministrica Aleksandra Pivec, nekdanja učenka te šole. 

  

Slikopleskarji so s pleskanjem učilnic in hodnikov zaključili do 17. ure in tako v enem dnevu prepleskali kar 5.000 kvadratnih metrov zidnih in stropnih površin, za barvito prenovo učilnic in hodnikov pa porabili kar 1.800 litrov barv in premazov iz družine JUPOL, ki smo jih za akcijo prispevali v družbi JUB. Pri tem so uporabili še 1.000 valjčkov in čopičev, 29 kilometrov zaščitnih trakov, za 10.000 kvadratnih metrov pokrivnih folij in zaščitnega papirja ter druge fugirne in gladilne mase za finalno obdelavo zidov.

Slikopleskarji so za prenovo skupaj opravili kar 1.600 delovnih ur, vrednost vseh opravljenih del in materiala pa po prvih ocenah znaša več kot 80.000 evrov.

  

Na večerni slovesnosti se je OZS zahvalila vsem sodelujočim in v tekmovalnem delu razglasila najboljše tri domače ekipe. V družbi JUB, ki v akciji sodeluje že od vsega začetka, smo jim za prva tri mesta čestitali in jim podelili vrednostne nagrade. 

Zanimivo! Maskota šole je vodni bivol, ki so ga pred leti v Ormož priselili iz Madžarske in je danes atrakcija Naravnega rezervata Ormoške lagune. Seveda je maskoto skupaj z drugimi pomagal ustvarjati tudi naš direktor, Željko Kovačevič. Kot je povedal ravnatelj Aleksander Šterman, tukajšnjo osnovno šolo obiskuje 396 otrok, ki se vsi po vrsti veselijo pouka v sveže prebarvanih učilnicah. Z željo, da bi se čim več šolarjev odločilo za poklic slikopleskarja, je sekcija slikopleskarjev pri OZS učencem 8. in 9. razreda predstavila še slikopleskarske tehnike in faze slikopleskarskega dela.

Sekretar sekcije Igor Pipan je ob tem še pojasnil, da je po dolgih letih v obe srednji gradbeni šoli vpisanih bistveno več dijakov kot pretekla leta, z lanskim letom pa je bilo v to dejavnost uvedeno tudi vajeništvo. Kako zanimivo, barvito in kreativno je lahko delo slikopleskarjev, so tako ugotavljali tudi šolarji, ki so v osrednji avli z razpoložljivimi barvami in drugimi materiali pri ustvarjanju različnih motivov uživali tudi sami.

  

Ambasador letošnje akcije je bil znani slovenski športnik, rokometaš Marko Bezjak, ki ima na svojo osnovno šolo izjemno lepe spomine. Za barvito prenovo častitljivo starega šolskega objekta, ki datira v leto 1900, in novejšega, a tudi že 30 let starega prizidka, v katerem je sekcija slikopleskarjev pri OZS tokrat organizirala 21. državno tekmovanje, se je vsem slikopleskarjem za njihov trud zahvalil preko video posnetka, ki ga je v Ormož s poslanico poslal iz nemškega Magdeburga, kjer nadaljuje svojo bogato rokometno kariero.

  

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si