Ljubljanska osnovna šola Nove Fužine v novih barvnih odtenkih

V osnovni šoli Nove Fužine na Preglovem trgu v Ljubljani je v petek, 23.11.2018, v organizaciji Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) potekala letošnja jubilejna, že 20. humanitarna akcija slikopleskarjev, pleskarska dela v 20 šolskih učilnicah in na hodnikih pa so potekala od 8. do 17. ure. Na delu je bilo 120 slikopleskarjev, od tega 38 tujih, vsi skupaj pa so čez dan prepleskali kar 5.000 kvadratnih metrov stenskih in stropnih površin.

Medtem ko so učenci 8. in 9. razredov iz treh ljubljanskih osnovnih šol spoznavali poklic slikopleskarja in se tudi sami lotili kreativnega ustvarjanja mozaikov z barvami, je šolo zjutraj obiskal tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je v veliki avli šole na veselje prisotnih šolarjev tudi sam poprijel za čopič in pobarval del stene, ki bo učence simbolično spominjala na to jubilejno humanitarno akcijo in barvito prenovo objekta. 

    

''Naša šola, ki bo 12. decembra praznovala 30. let, take generalne prenove doslej še ni bila deležna, zdaj pa so nam jo slikopleskarji prenovili v enem zamahu, v enem samem dnevu, to je res nepredstavljivo. Vsem mojstrom, ki so si vzeli čas in k nam prostovoljno prišli pleskati prostore, in tudi podjetjem, družbam JUB, Žima, tesa tape in Saint-Gobain Rigips, ki so zagotovila vse potrebne materiale in orodja za izvedbo akcije, se v imenu vseh 370 učencev in vseh nas zaposlenih na šoli res toplo in od srca zahvaljujem,'' je poudarila ravnateljica šole Damjana Korošec, ki je v akcijo kot ambasadorja pritegnila tudi legendo te šole, raperja Zlatka. Njegov slogan Odkrij v sebi svojo barvo življenja zlasti mladim prinaša sporočilo, kako pomembno je na poti iz otroštva vztrajati in s samozavestjo vstopati v odraslost, ki jo pomembno sooblikujejo znanje, vrednote in še posebej izbira poklica, ki ga je za doseganje uspehov potrebno opravljati z dušo in veseljem. 

  

Letos so za barvito prenovo šole slikopleskarji, člani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, in slikopleskarji iz sedmih evropskih držav- Slovaške, Češke, Madžarske, Avstrije, Nemčije, Italije in Hrvaške, porabili kar 1.600 litrov barv iz družine JUPOL in drugih premazov, ki smo jih priskrbeli v JUB-u, poleg tega pa je bilo uporabljenih še 1500 valjčkov in čopičev, 22.000 metrov lepilnih trakov, za 3.000 kvadratnih metrov gladilnih mas ter 15.000 kvadratnih metrov zaščitnih folij in papirja za zaščito tal in opreme.  Projekt pa sta podprli tudi Mestna občina Ljubljana in OOZ Ljubljana Moste-Polje. Po oceni Matjaža Majdiča, predsednika sekcije slikopleskarjev pri OZS, in Dušana Presetnika, predsednika organizacijskega odbora letošnje 20. humanitarne akcije, je vrednost letošnje akcije dosegla kar 72.000 evrov

  

Na zaključni slovesnosti, ki se je v osrednji avli šole začela ob 18.30, so vsem sodelujočim slikopleskarjem podelili priznanja za udeležbo, se zahvalili sodnikom ter članom organizacijskega odbora akcije iz vrst Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ter podelili še tri posebna priznanja - OOZ Ptuj za idejo, začetek in sodelovanje pri izvedbi dosedanjih humanitarnih akcij in tekmovanj, starosti slovenskih slikopleskarjev, upokojenemu mojstru Jožetu Sitarju za njegov pomemben prispevek na vseh dosedanjih  tekmovanjih, katerih začetki datirajo v leto 1999, ter družbi JUB, ki akcijo kot generalni sponzor podpira že vseh dvajset let. 

  

 

V sklepnem delu prireditve so razglasili tudi rezultate 20. tekmovanja: 

1. mesto: Lejla plesk, slikopleskarstvo, d. o. o., Bajrektrarević Nermin, Skenderović Izudin, Tbilisijska ulica 52, 1000 Ljubljana 
2. mesto:  Slikopleskarstvo Mihael Bezjak s.p., Mihael Bezjak, Stanko Bezjak, Bukovci 173B, Markovci
3. mesto: Slikopleskarstvo Avgust Sreš s.p., Avgust Sreš in Uroš Sreš, Ob potoku 19, Murska Sobota

  
  

20. humanitarno tekmovanje slikopleskarjev 2018 - OŠ Nove Fužine
20. humanitarno tekmovanje slikopleskarjev 2018 - OŠ Nove Fužine
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si