21. humanitarna akcija slikopleskarjev letos v Ormožu

Konec novembra bo v OŠ Ormož potekala 21. humanitarna akcija slikopleskarjev, ki je v zadnjih šestih letih dobila mednarodni pridih. V njenih okvirih pa se bo izvedlo še državno tekmovanje slikopleskarjev, na katerem lahko sodelujejo člani omenjene sekcije Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

  

Tako se bodo v petek, 29. novembra 2019, zbrali domači in tuji mojstri iz sosednjih držav, ki bodo skupaj z dijaki in vajenci pod vodstvom njihovih mentorjev v enem dnevu prebarvali prostore OŠ Ormož.

Barvite prenove si poleg tamkajšnjih učiteljev in drugih zaposlenih želijo predvsem učenci, ki so na Obrtno-podjetniško zbornico naslovili unikatno prošnjo za izvedbo letošnje humanitarno-tekmovalne akcije, saj so ji priložili številne risbice, polne pričakovanj in barvitih želja.

  

Matjaž Majdič, predsednik sekcije slikopleskarjev pri OZS, poudarja: ''V OZS smo se v vodstvu sekcije po tehtnem premisleku odločili, da med prejetimi ugodimo prav prošnji te šole. Izvedbo letošnje akcije je kot soorganizator podprla tudi naša Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Ormož s predsednico Mojco Šalamun na čelu, ki si je predhodno že ogledala izjemno dotrajane prostore ter na dogodku zagotovila tudi udeležbo lokalnih, ormoških slikopleskarjev.

V sekciji slikopleskarjev pri OZS pričakujemo, da se nam bo podobno kot prejšnja leta v Ormožu pridružilo podobno število domačih slikopleskarjev, ki prihajajo iz vseh slovenskih regij, medtem ko je tujih udeležencev običajno za tretjino.

Akcijo zdaj že več let zapored podpira tudi Evropsko združenje slikopleskarjev UNIEP, vanjo pa so, nekatera že od samega začetka, vključena tudi ugledna in družbeno odgovorna podjetja, s katerimi v OZS zelo dobro sodelujemo. Poleg podpore pri organizaciji nam zagotovijo vse potrebne materiale – od notranjih zidnih barv do valjčkov in čopičev ter raznolikih zaščitnih materialov, brez katerih akcije in tekmovanja ne bi mogli speljati, nekatera pa poskrbijo za prevoze udeležencev.

  

Seveda želimo tako podjetja kot slikopleskarji javnosti pokazati in dokazati, kako veliko humanitarno srce imamo vsi, ki v akciji sodelujemo. In zato verjamemo, da bo tudi letošnja prav tako uspešna, kot so bile vse dosedanje.'' 

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si