5. konferenca trajnostne gradnje 15. 10. 2020

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija bo 15. in 16. oktobra organiziralo že 5. konferenco trajnostne gradnje, ki se bo osredotočila na premišljeno načrtovanje ter izvajanje prenove objektov na trajnosten in okolju prijazen način.

Kot navaja dr. Iztok Kamenski, predsednik UO združenja, bo poudarek letošnje dvodnevne spletne konference na kakovostnih, zdravih in sodobnih trajnostnih bivališčih, ki naj bodo grajena tako, da hkrati ohranjajo zelene površine, ki uporabnikom zagotavljajo večjo vrednost. Rušenje obstoječih zgradb prinaša obremenitev okolja z odpadnim materialom, zato je izvajanje njihove prenove na temeljih trajnostnih načel še toliko pomembnejše, saj upošteva izbiro kakovostnih in energijsko varčnih materialov, ki jih je mogoče v okviru krožnega gospodarstva tudi reciklirati in ponovno uporabiti.

Predavanja bodo poleg Eko sklada in Stanovanjskega sklada RS, ki sta podprla izvedbo letošnje konference, prispevali še predstavniki Zavoda za gradbeništvo (ZAG), Gradbenega inštituta ZRMK, Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), fakultete za arhitekturo (FA) in fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani (FGG), ter družb JUB, Knauf Insulation, Xella porobeton, Wienerberger, Lunos, Energap in Eutrip.

Častno pokroviteljstvo trajnostne konference sta letos prevzela predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in Ministrstvo za okolje in prostor na čelu z ministrom Andrejem Vizjakom, ki bo prvi dan tudi nagovoril udeležence e-konference.

 

📍 Lokacija: ZOOM

📆 Termin: 15. in 16. oktober 2020

Ura: od 8.00 do 11.30 ure

 

Program e-konference je dosegljiv TUKAJ.

Prijava možna TUKAJ.

Projekt sofinancirata: Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad in Stanovanjski sklad Republike Slovenije.
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si