"Classic" fino zabrisane linije

S tehniko "Classic" dosežemo videz fino zabrisanih linij, ki med seboj tvorijo nežen vzorec. Z mehkmi in z manj ostrimi linijami ustvarimo občutek globine.

Trenutno zanimiv in moden izgled surovega betona ustvarimo s paleto sivih odtenkov Marmorina.

Tehnika "Classic"
Tehnika "Classic"

 

 

Priprava in postopek izdelave

Priprava podlage

 1. Predbarvanje: podlaga suha, čvrsta, brez madežev olj in podobnih nečistoč. Zagotovimo barvno egalnost površine, po potrebi predbarvamo, da dobimo enovit barvni ton podlage. Uporabimo belo barvo.
 2. Glajenje podlage: z Jubolin kitom (Jubolin, P25 ali P50), z nerjavečo gladilko.
 3. Brušenje površine: odprašitev delcev s sesanjem ali fino metlico.
 4. Impregnacija: z Akrilno emulzijo (1:1).

Postopek izdelave

Nanos Marmorina

Marmorin nanesemo z nerjavečo gladilko. Debelina nanosa ~0,1-0,5 mm. Površina nanosa naj bo približno 0,5-1 m2. Material se na površino nanese v relativno tankem sloju. Marmorin se z gladilko razporedi po površini, proti robovom se "izriva" v zelo tankem nanosu. S tem dosežemo spajanje, pri katerem je prekrivanje med nanosi manj opazno, prehodi pa mehkejši. Struktura vzorca po prvem nanosu še ni izrazita .

Nanos Marmorina - 2. sloj

Na enak način nanesemo še 2. sloj Marmorina.

 

Zaključni nanos Marmorina

Marmorin se nanaša z večjim pritiskom nerjaveče gladilke na podlago, debelina nanosa ~0,1-0,5 mm, z nanosom istočasno tudi gladimo površino. Naknadno glajenje z zaobljeno gladilko ni potrebno, saj dobimo deloma svetlečo se površino, ki daje občutek globine in žlahtnosti podlage. Visok sijaj površine lahko dosežemo z naknadnim glajenjem suhe površine. Sijaj bo zelo visok, saj je celotna površina precej gladka in ravna, kar pripomore pri ustvarjanju vtisa globine.

Zaključek

Za zaključno zaščito površine izberemo premaz Marmorin Shine. Nanos na popolnoma suh Marmorin, se izvede naslednji dan s sintetično krpo. Za popolno zaščito priporočamo 2x nanos Marmorin Shine. Če želimo izraziti lesk, s sintetično krpo poliramo do visokega sijaja.

 

Oglejte si video 

 

Orodje in material

Orodje

 • valjček
 • nerjaveča lopatica
 • nerjaveča zaobljena gladilka
 • airless
 • PP krpa

Material

 • JUPOL Gold
 • Jubolin kit P25, P50
 • Akril emulzija
 • Marmorin
 • Marmorin emulzija
JUB Decor Classic
JUB Decor Classic
Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si