Arhitektka Nina Štajner priporoča ...

Dekorativna obdelava notranjih površin s funkcionalnim učinkom 

Nina Štajner arhitektka, notranja oblikovalka in modna navdušenka je sama preizkusila barvo z magnetnim učinkom in barvo za pisanje s kredo. Magnetno steno, prepleskano z barvo za pisanje s kredo je ustvarila na prazni površini stene med kuhinjo in jedilnico.

Nanašanje premazov je povsem preprosto in ji ni delalo težav, stena pa sedaj uspešno služi za pisanje dnevnih sporočil in pripenjanje magnetnih okvirjev za polaroidne fotografije z družinskimi spomini.

Stenska površina, na katero je mogoče pripeti ali napisati hitro sporočilo je dobrodošla tako v domu kot v restavraciji, konferenčni sobi, šoli ali vrtcu, ustvarjanja funkcionalne povpršine pa se lahko lotimo kar s pomočjo magnetnih premazov in barvo za pisanje s kredo iz kolekcije dekorativnih obdelav notranjih površin.

Pri odločitvi za izvedbo magnetne stene je potrebno najprej premisliti, kam bomo steno umestili in kako veliko površino želimo nameniti kreativnemu izražanju. V domu so tovrstne dekorativne stene posebno zaželjene v otroški sobi, igralnici, kuhinji, jedilnici ali pa na hodniku, kjer lahko steno z dekorativnimi premazi tudi zaščitimo pred obrabo. Po izbiri lokacije je potrebno steno primerno zaščititi z maskirnimi trakovi, dobrodošla pa je tudi zaščita tal in bližnjega pohištva.

Namesto celotne stene se lahko odločimo tudi za barvanje manjših površin nepričakovanih oblik in tako ustvarimo posebno zanimiv izgled.

Na dekorativno obdelani steni lahko neomejeno izražamo svojo kreativnost. Izvedba takšne stene, ki ima magnetni učinek in možnost pisanja s kredo je preprosta; vse kar je potrebno je:

 

Več zanimivh vsebin arhitektke Nine Štajner lahko najdete na njenem blogu Kitchy World.

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si